Σατόρι στο Παρίσι

Σατόρι στο Παρίσι

Με τίτλο δανεισμένο από το βιβλίο του Κέρουακ παραφράζουμε το νόημά του και κρατάμε από αυτό την φωτεινότητα των χώρων και όχι την πνευματική, ίσως και την βουδιστική στωικότητα που αποπνέει η λιτότητα, η αισθητική καθαρότητα και η ώριμη κατανομή των χώρων.  Ίσως αν το σατόρι είχε οικιακή εφαρμογή να την έβρισκε σε αυτό το διαμέρισμα.

Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες Karawitz δεν σχεδίασαν μόνο τους χώρους, αλλά και τα έπιπλα επιβάλλοντας έναν ιδιότυπο μοντερνισμό που αναπαράγει πολλά από τα στάνταρ του, όχι μόνο της σημερινής εποχής αλλά και του παρελθόντος.

Πρωταρχικός σκοπός τους ήταν να αναδιανείμουν τους χώρους κάνοντας τους πιο γενναιόδωρους σε σχέση με την ευρύτητα τους, αλλά και την φωτεινότητα.

Η πολυπλοκότητα του σύμπαντος που ένας άνθρωπος σε κατάσταση σατόρι κατανοεί και έχει την ικανότητα να ταξινομεί, βρίσκει και εδώ εφαρμογή με τον διαφορετικό χαρακτήρα που βλέπουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.