Σμιλεμένο από το χρόνο

Σμιλεμένο από το χρόνο

Δύο παλιά κτίσματα, ακατοίκητα εδώ και χρόνια, το ένα ακουμπά στο άλλο στο τοπίο της Ιταλικής Salento. Χοντροί πέτρινοι τοίχοι που παρακολουθούνε την ιστορία 200 χρόνων, βαθιά ριζωμένοι στην περιβάλλουσα φύση… απλή, ισχυρή ομορφιά και μια εγγενής αυθεντικότητα που γοήτευσαν τον αρχιτέκτονα Luca Zanaroli. Ανακαλύπτοντας το μέρος μαζί με τη σύζυγό του Silvia συγκλονίστηκαν τόσο πολύ από την συναισθηματική αμεσότητα και τον απρόσκοπτο χαρακτήρα του σπιτιού που άρχισαν αμέσως να σκέφτονται πως θα έρθουν να το κατοικίσουν.

Στο έργο της ανακαίνισης ο Luca έθεσε σαν στόχο το να αποκαλύψει την μεγαλοφυΐα του τόπου, διατηρώντας ανέπαφα τα χαρακτηριστικά που του έδωσε ο χρόνος και να εξισορροπήσει τις αντιθέσεις μεταξύ των αγροτικών και αστικών στοιχείων, χωρίς να αλλοιωθεί η προσωπικότητα που σμιλεύτηκε μέσα στους αιώνες που υπάρχει. Απέφυγε να «μολύνει» την ατμόσφαιρα της υπαίθρου με τη χρήση υλικών και διακοσμητικών αντικειμένων που ταιριάζουν ή φέρουν μέσα τους το ύφος της πόλης.

Εισάγοντας και το νόημα της οικογενειακής ζωής που ίσχυε τα παλαιότερα χρόνια, όπου τα πάντα ήταν σε επαφή και συνάρτηση με τη γη και το χώμα, χρησιμοποίησε μόνο τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα και με το κρεβάτι χαμηλά στο έδαφος.

Από: Elle

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x