Σπίτι στη Ροδίνη Αχαΐας από τους Divercity Architecture

Μεταξύ θάλασσάς και βουνού αυτό το οικόπεδο στη Ροδινή Αχαΐας οι αρχιτέκτονες Divercity Architecture έχτισαν το σπίτι έτσι σαν να συνδέει αυτά τα δύο φυσικά κάλλη.

Το άνοιγμα στο οποίο βρίσκεται η πισίνα εξασφαλίζει θέα προς τη θάλασσα σχεδόν σε όλα τα δωμάτια και λειτουργεί σαν αίθριο που φέρνει φυσικό φως ορατότητα στο τοπίο σε όλο το εσωτερικό του σπιτιού.

Το σχήμα σε Π, αλλά και τα διαφορετικά επίπεδα, με τα υπερυψωμένα πίσω δωμάτια, δεν αποκόβουν ούτε απομονώνουν κανένα χώρο. Σε όποιο δωμάτιο κι αν βρίσκονται οι κάτοικοι είναι σε επαφή με τις ομορφιές τόσο του κτίσματος όσο και της γύρω φύσης.

Θαυμάζουμε και επικροτούμε όλες τις δημιουργίες που δεν είναι εσωστρεφείς και εγωιστικές, που λαμβάνουν υπόψη τον τόπο στον οποίο βρίσκονται και αναπτύσσονται σύμφωνα με το τι προσφέρει και παρέχει. Φαντάζεστε να ήταν στη θέση του ένα κτίσμα με έναν τεράστιο τετράγωνο όγκο; Σαν γίγαντας με την πλάτη γυρισμένη στις ομορφιές γύρω.

Απάντηση