Στην Αντίπαρο με φως και αέρα

Στην Αντίπαρο με φως και αέρα

[important color=blue title=””]

Το λευκό στα νησιωτικά σπίτια δεν είναι χρώμα, αλλά στοιχείο της φύσης της σε ένα τοπίο που συνυφαίνει το φως, o αέρας, οι πέτρες και μόνο με σεβασμό προς αυτά μπορείς να πετύχεις ένα άριστο αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτά τα στοιχεία είναι και τα υλικά με τα οποία μπορεί να οικοδομηθεί.[/important]

 

 

 

Δεν μπορείς εύκολα να ανταγωνιστής το τοπίο με τη διακόσμηση, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι ενός Ελληνικού νησιού, όπου οι τοίχοι, όσο χοντροί και ψηλοί και αν είναι, δεν μπορούν να αποκόψουν το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον. Το λαμπερό φως του μοναδικού Ελληνικού ορίζοντα θα είναι εκεί στηλιτεύοντας κάθε προσπάθεια έπαρσης έναντι του μεγαλείου του, γι’ αυτό και η διακόσμηση αν δεν είναι παραδοσιακή, θα πρέπει να είναι λιτή, όπως των αρχιτεκτόνων του γραφείου Deca στην Αθήνα.

Το λευκό στα νησιωτικά σπίτια δεν είναι χρώμα, αλλά στοιχείο της φύσης της σε ένα τοπίο που συνυφαίνει το φως, o αέρας, οι πέτρες και μόνο με σεβασμό προς αυτά μπορείς να πετύχεις ένα άριστο αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτά τα στοιχεία είναι και τα υλικά με τα οποία μπορεί να οικοδομηθεί. Η αρχιτεκτονική εκεί μπορεί να είναι απλή, αλλά είναι πιο απαιτητική από ότι στα αστικά κέντρα όπου κυριαρχεί το ετερόκλητο στην εικόνα αλλά και την σκέψη και ψυχή τους και μπορεί να δικαιολογήσει κάθε μεταμόρφωση της ύλης.

Ο λιτός μοντερνισμός μέσα απλώνεται ήρεμα, σχεδόν αθόρυβα με στοιχεία όμως που δεν θέλουν, και ούτε μπορούν, να χαθούν στην ανυπαρξία, όπως η κουζίνα Boffi, τα σκαμπό του Harry Bertoia και το τραπεζάκι του Noguchi και συνθέτουν, μαζί με τα υπόλοιπα έπιπλα, ένα κομψό εσωτερικό, ένα εσωτερικό περιβάλλον που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δημιουργεί όμορφες συνθήκες για να ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο έξω.

Φωτογραφίες από Marie Claire

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.