Στούντιο και σπίτι σε πρώην γκαράζ

Στούντιο και σπίτι σε πρώην γκαράζ

Στην ολλανδική πόλη Ντεν Μπος, ένα πρώην εγκαταλελειμμένο για δεκαπέντε χρόνια γκαράζ έχει αγοραστεί από ένα νεαρό ζευγάρι που έχουν στην κατοχή τους ένα διεπιστημονικό στούντιο σχεδιασμού που ονομάζεται Studio Boot. Σε στενή συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Piet Hein Eek Hilberinkbosch Architecten, το κτίριο έχει μετατραπεί σε στούντιο και ταυτόχρονα σε κατοικία των ιδιοκτητών, όπου οι χώροι εργασίας και οι χώροι της ιδιωτικής ζωής είναι συνυφασμένοι και ενώνονται γύρω από τον κεντρικό πυρήνα που αποτελείται από ένα μεγάλο φεγγίτη.

Το χαλύβδινο κτίριο, του οποίου η πρόσοψη είναι από τούβλο, έχει τρία τεράστια παράθυρα και πόρτες εισόδου, ​​είναι σχεδόν 21 μέτρα πλάτος, τρεις ορόφους ύψος, μόλις 5,5 μέτρα βάθος και διαθέτει ένα μεγάλο κήπο πίσω. Το στούντιο βρίσκεται σε δύο μικρούς όγκους από τούβλο στο μπροστινό μέρος και είναι ορατό από το δρόμο. Η κουζίνα βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου, δίπλα στον κήπο. Το μεγάλο μπλε ντουλάπι, σχεδιασμένο από τον Piet Hein Eek, απομονώνει την κουζίνα από το μεγάλο ανοιχτό χώρο στο κέντρο του κτιρίου, καθιστώντας τον ένα ιδιωτικό και πιο απομονωμένο χώρο. Το μεσαίο τμήμα αποτελείται από μεγάλους ανοιχτούς χώρους στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, πλημμυρισμένο με φως από το μεγάλο φεγγίτη. Εκτός από το κτήριο, είναι «δεύτερο χέρι» σχεδόν όλα τα υλικά κατασκευής, εξοπλισμού και επίπλων, καθιστώντας έτσι την παρέμβαση εξαιρετικά βιώσιμη.

Δεν είναι μόνο το κτίριο να επαναχρησιμοποιηθούν, αλλά σχεδόν όλα τα οικοδομικά υλικά, τον εξοπλισμό και τα έπιπλα, είναι από δεύτερο χέρι. Έτσι είναι μια πολύ βιώσιμη κτίριο.

Φωτογραφίες: ©René de Wit

Studio_Boot-02 (1024x682)

Studio_Boot-03 (1024x911)

Studio_Boot-04 (941x943)

Studio_Boot-05 (1024x682)

Studio_Boot-06 (1024x683)

Studio_Boot-07 (1024x682)

Studio_Boot-08 (1024x682)

Studio_Boot-09 (629x943)

Studio_Boot-10 (917x943)

Studio_Boot-11 (799x943)

Studio_Boot-12 (1024x682)

Studio_Boot-13 (635x943)

Studio_Boot-14 (641x943)

Studio_Boot-15 (1024x694)

Studio_Boot-16 (1024x788)

Πηγή: archilovers

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.