Στούντιο με πατάρι

Ένα κτίριο του 19ου αιώνα που υπήρξε παλαιότερα στούντιο ενός καλλιτέχνη στο Λονδίνο επανασχεδιάστηκε το 1998 από τους Jonathan Woolf Architects. Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες δεν αρκέστηκαν σε εκείνες τις αλλαγές και προσθέσανε κάποιες επιπλέον προσθήκες όπως η κουζίνα.

Παρά την μέτρια πρόσοψή του, το εσωτερικό είναι αρκετά μεγάλο καταλαμβάνοντας περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα. Στο κέντρο είναι ένας εντυπωσιακός, ανοιχτός χώρος που βρίσκεται το καθιστικό και έχει πίσω του μια τζαμαρία σε όλο το ύψος που οδηγεί στον κήπο.

Πάνω από το καθιστικό είναι το πατάρι, που χρησιμεύει σαν δωμάτιο μελέτης και καταλαμβάνει έναν μικρότερο χώρο και έχει άμεση ορατή επαφή με το ισόγειο, κάτω από το πατάρι είναι η κουζίνα σε συνέχεια του καθιστικού και της τραπεζαρίας. Στο ισόγειο υπάρχουν, εκτός από το καθιστικό την τραπεζαρία και την κουζίνα, μία κρεβατοκάμαρα που την χωρίζει από τον κύριο χώρο μία συρόμενη πόρτα, καθώς επίσης και ακόμη ένα δωμάτιο και ένα μπάνιο.

Απάντηση