Συμβουλές για Βελούδινες κουρτίνες

Συμβουλές για Βελούδινες κουρτίνες

Αν θέλετε να δώσετε έναν τόνο πολυτέλειας στο σπίτι σας δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από τις βελούδινες κουρτίνες. Συνήθως αυτές οι κουρτίνες χρησιμοποιούνταν σε αρχοντικά, ή σε σπίτια με βαριά κλασσική διακόσμηση, τελευταία αυτό έχει αλλάξει και τις βλέπουμε και σε πιο casual χώρους, σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ η μεταβολή στην αισθητική τους με τα ανάγλυφα σχέδια και τα κρύσταλλα που φορούν πάνω τους. Οι βελούδινες κουρτίνες αποκλείουν το φως, περισσότερο από κάθε άλλο χοντρό ύφασμα και μπορούν να διατηρήσουν την θερμότητα στο χώρο. Επιπλέον, λειτουργώντας σαν μονωτικό υλικό, καλύπτουν τους ήχους και προφέρουν μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής από τους αδιάκριτους απέναντι.

Άλλωστε χειμώνας έρχεται και δεν υπάρχει κάτι πιο ζεστό και ιδανικό για αυτή την εποχή.

Χρώματα

Λόγω του ότι ανήκει στην κατηγορία των πιο βαριών υφασμάτων με προϊστορία που συνδέεται με την πολυτέλεια, καλό θα ήταν αν το προτιμάτε σε σκούρα χρώματα όπως: μαύρο, μωβ, κυπαρισσί, μπορντώ , είναι τα χρώματα που μπορούν να βγάλουν την ομορφιά και το μεγαλείο αυτού του υφάσματος.

Ράψιμο

Είναι χοντρό ύφασμα και οι συνηθισμένες σούρες δεν δώσουν το αναμενόμενο σχήμα, αντίθετα θα την κάνει να φαίνεται χωρίς να της έχει δοθεί κάποιο σχήμα. Καλό είναι να μην γίνει σούρα στο σιρίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχει σιρίτι, επιβάλλεται να υπάρχει για να κρατάει σταθερό το πάνω μέρος ώστε να μην λυγίζει και διπλώνει, αλλά τα λούκια που θα κάνει θα πρέπει να γίνουν με το χέρι και όχι να είναι αποτέλεσμα του σουρώματος του σιριτιού [1]. Επίσης να θέλετε να έχει πιέτα στο πάνω μέρος καλό είναι να την κάνετε με το χέρι και να την γαζώσετε ώστε να σταθεροποιηθεί, με απλό σιρίτι ή με φορτέτσα.

Μπορείτε επίσης να βάλετε truks[2], αποκλείστε όμως τις τιράντες, στο βελούδο δεν πάνε, ή ταιριάζουν καλύτερα σε πιο ελαφριές κουρτίνες.

1
2
Tagged on:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x