Συμβουλές για τη διακόσμηση του χώρου σας

decorating_jump_image Στο σπίτι το σαλόνι ή το καθιστικό είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια. Είναι επίσης οι χώροι που πρώτα θα δουν οι φιλοξενούμενοί σας. Έτσι αυτοί οι χώροι δεν θα πρέπει να είναι μόνο όμορφοι, αλλά και δεκτικοί σε σημείο που να κάνει τους ξένους να νιώθουν σαν να είναι στο σπίτι τους.

Οι πρόγονοί μας εμπνέονταν από τα υψηλά ιδανικά της ομορφιάς και αυτά τα ίδια ιδανικά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μίμησης και η εφαρμογή τους αν δημιουργήσει έναν όμορφο και κομψό διάκοσμο.

set2

ΕΠΙΠΛΑ: τον τρόπο ζωής σας μέσα στο σαλόνι και το πώς θα καθήσετε μέσα σε αυτό την καθορίζει ένα εστιακό σημείο. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, αν έχετε, θα πρέπει να βάλετε τα έπιπλα γύρω από αυτό. Ή αν έχετε ένα πιάνο, τότε αυτό θα γίνει ο ρυθμιστής της θέσης των επίπλων σας.
Εξίσου σημαντικό είναι να τοποθετούνται τα έπιπλα έτσι ώστε αν επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία. Μην παραγεμίζεται το χώρο με μεγάλους καναπέδες.

01260920wifi20paint

ΧΡΩΜΑΤΑ: Τα χρώματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις διαθέσεις τους.
Θέλετε το καθιστικό σας να είναι ζεστό και φιλόξενο. Ένα από τα θερμότερα και πιο ξεκούραστα χρώματα είναι το πράσινο. Το πράσινο έχει πολλές αποχρώσεις και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα. Αλλά ό, τι χρώμα για να επιλέξετε για το χρώμα των τοίχων σας, προσπαθήστε να συνδυάσετε με αυτό τα χαλιά και τα έπιπλα.

portholemirrors

ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ: Δημιουργούν βάθος, ιδιαίτερα σε αν μικρό δωμάτιο. Ο καθρέφτης σας θα πρέπει να αντανακλά κάτι ευχάριστο για τα μάτια. Εάν έχετε περισσότερο χώρο στον τοίχο, δοκιμάστε να προσθέσετε μικρές πίνακες ζωγραφικής και στις δύο πλευρές του καθρέφτη.

greek_woman_statue_porussto

ΑΓΑΛΜΑΤΑ. Γωνίες και ράφια είναι καλές θέσεις για τα μικρά αγάλματα. Αγάλματα, ειδικά αυτά με μάρμαρο, παρέχουν αισθητική ποιότητα ζωής στην περιοχή σας. Τα αγάλματα που απεικονίζουν τους Έλληνες της αρχαιότητας – σύμβολα, θεότητες, αντικείμενα που συνδέονται με την καθημερινή ζωή. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν για τα γλυπτά τους το μάρμαρο για τη δύναμη, την αντοχή και την ομορφιά του. Οι λιτές γραμμές των κυκλαδίτικων αγαλμάτων συνδέονται πολύ όμορφα με μοντέρνους χώρους.

lights_by_greeneyeddoll

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ: Χρησιμοποιήστε όλων των ειδών τα φωτιστικά, σε οροφές, τοίχους, γωνίες. Ο φωτισμός είναι το σημαντικότερο για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στο σπίτι. Τα πορτατίφ πάνω σε τραπεζάκια, ή τα επιδαπέδια φωτιστικά διασπάνε την μονότονη συνέχεια των κατακόρυφων τοίχων και δημιουργούν επίπεδα που παρασύρει τη ματιά.

Η διακόσμηση είναι μία διαδραστική διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς. Ασχοληθείτε μαζί του και θα γίνει εσείς, κομμάτι της ψυχής σας.

2 thoughts on “Συμβουλές για τη διακόσμηση του χώρου σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.