Συμβουλές για τη σωστή θέρμανση

Συμβουλές για τη σωστή θέρμανση

Οι περισσότεροι από εμάς σπάνια σκεφτόμαστε το σύστημα θέρμανσης στο σπίτι έως ότου έρθει ο λογαριασμός και γίνει οδυνηρά προφανές το πόσο έχει ακριβύνει αυτή η ανάγκη. Αν και οι αναφορές που γίνονται για τις τιμές του πετρελαίου μας προϊδεάζουν, ποτέ δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθος έως ότου έρθει η ώρα να πληρώσουμε.

Για να μειώσετε το λογαριασμό θέρμανσης θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το κατάλληλο για τον χώρο σας και έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ένα παλιό σύστημα καταναλώνει περισσότερο αποδίδοντας λιγότερο.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η μόνωση. Σίγουρα είναι δαπανηρό το να αλλάξετε τα κουφώματα, αλλά η οικονομία στην θέρμανση που θα επιφέρει θα μειώσει τόσο πολλή τα έξοδα σε πετρέλαιο ή ρεύμα που θα κάνετε απόσβεση των κουφωμάτων ίσος και από το δεύτερο χρόνο (ανάλογα με το πόσο μεγάλες ήταν οι απώλειες που είχατε).

Κάντε κάθε χρόνο συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης, έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή λειτουργία συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση της καύσιμης ύλης.

Έχετε πάντα τον θερμοστάτη στους 20 με 22 βαθμούς για τα σπίτια και στους 18 με 19 για τους χώρους εργασίας. Αν συνηθίσετε στην πολλή ζέστη το σώμα θα έχει ανάγκη για όλο και περισσότερη.

Στα παρακάτω link θα διαβάσετε άρθρα σχετικά με την θέρμανση

5+1 λύσεις για το… καυτό πετρέλαιο

Οι τρόποι να ζεσταθούμε χωρίς πετρέλαιο

Σκέψεις για τη εξομοίωση του φόρου πετρελαίου

Αλήθειες και ψέματα για την ενδοδαπέδια θέρμανση

Υγραέριο

Διάφορα είδη θέρμανσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.