Ταπετσαρίες τοίχου (ποιότητες)

wallpaper-tips

Η ταπετσαρία τα τελευταία χρόνια επανήρθε στη μόδα, με πολύ διαφορικές προτάσεις, τόσο στα σχέδια, όσο και στην ποιότητα, από αυτά που ξέραμε για τις παλιές ταπετσαρίες.

Όλοι επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας και το τι ταιριάζει στο χώρο μας, αλλά καλά είναι να ξέρουμε τις ποιότητες του χαρτιού και σε ποιους χώρους θα ταίριαζαν καλύτερα.

Σήμερα δύσκολα να βρούμε, τουλάχιστον σε καλό μαγαζί, την λεπτή και εντελώς χάρτινη ταπετσαρία που κυκλοφορούσε παλιά. Οι ταπετσαρίες τώρα είναι πιο χοντρές και ανθεκτικές. Οι περισσότερες από αυτές λένε πως είναι πλενόμενες, αλλά όσες εγγυήσεις κι αν σας δώσουν από το κατάστημα που θα τις πάρετε, όταν θα χρειαστεί να τις καθαρίσετε θα το κάνετε με νερό και μόνο, με ένα πανάκι που θα είναι ελαφρώς βρεγμένο και όσο πιο απαλά γίνεται. Αν δείτε να βγάζει χρώμα θα σταματήσετε.

Οι πιο ανθεκτικές από τις ταπετσαρίες είναι οι βινυλίου, (έτσι θα τις ζητήσετε) οι οποίες στη σύνθεσή τους έχουν και πλαστικό, πολλές μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό. Είναι η μοναδική ταπετσαρίες που μπορεί να μπει σε κουζίνα, λόγω των υδρατμών που υπάρχουν εκεί, ή όπου νομίζεται πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να λερωθεί.

4 thoughts on “Ταπετσαρίες τοίχου (ποιότητες)

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς Γαλάτεια το πόσα σχέδια υπάρχουν. Ακόμα κι εγώ που έχω να κάνω σχεδόν κάθε μέρα με αυτά, κάθε φορά εκπλήσσομαι με το τι βγάζουν και πόσες επιλογές έχουμε.

  2. Γίνεται ένας πανικός τα τελευταία 2 – 3 χρόνια με τις ταπετσαρίες και έχουν βγει ποιότητες που δεν τις γνωρίζει ο κόσμος (ούτε καν οι εισαγωγείς καλά-καλά).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.