Ταπισερί

Ταπισερί

Με ιστορία πάνω από 800 χρόνια, καθώς εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 12ο αιώνα, αναπαρήγαγαν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες ζωγραφικής, ή θέματα που αναπαριστούσαν την καθημερινή ζωή ή τοπία, γι’ αυτό και ονομάστηκε ζωγραφική με νήματα. Στην Ελλάδα η ταπισερί, ή τοιχοτάπητες είχαν έντονη παρουσία με τα ιδιαίτερα αυτά τεχνουργήματα να κοσμούν τα σπίτια της εποχής.

Παλαιότερα, με τους χειροκίνητους αργαλειούς, η δημιουργία μίας ταπισερί απαιτούσε πολύ δουλειά, έτσι τα υφαντά αυτά απευθύνονταν σε όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν και αποτελούσαν κομμάτι της περιουσίας μαζί με ότι πολύτιμο κατείχε η οικογένεια.

Σήμερα με τους σύγχρονους αργαλειούς η κατασκευή τους είναι πολύ πιο εύκολη και συνεπώς και η τιμή τους χαμηλότερη. Η θεματολογία επίσης έχει αλλάξει, υπάρχουν τα κλασικά σχέδια, αλλά μπορείτε να βρείτε και θέματα που ταιριάζουν καλύτερα σε πιο μοντέρνα σπίτια.

Διαβάστε άρθρο για τις ταπισερί στην Ελλάδα

Στην κρεβατοκάμαρα και κυρίως πάνω από το κρεβάτι είναι μία από τις πιο ενδεδειγμένες θέσεις για ταπισερί.

Μπορείτε να γεμίσετε τον κενό τοίχο του χωλ, αντί για τα συνηθισμένα κάδρα.

Στο καθιστικό, ειδικότερα πάνω από το τζάκι, είναι μία θέση που η ταπισερί βρίσκει τη θέση της. Μπορείτε να την βάλετε σκέτη, καρφώνοντας την ή πάνω σε ένα κονταράκι. Κάντε ένα σκαλιστό, περίτεχνο φινίρισμα για να το εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.