Τα πιο φευγάτα βαψίματα σπιτιών

Ζωγραφιές και ιδέες που σίγουρα δεν έχετε δει ποτέ σε σπίτι

Από πίξελ παραλλαγή έως ουράνιο τόξο. Από λεοπάρδαλη έως σκυλιά της Δαλματίας, είναι εδώ μερικές από τις πιο δημιουργικούς και καινοτόμους τρόπους βαψίματος, χρώματα, ζωγραφιές και ιδέες που σίγουρα δεν έχετε δει ποτέ. Μερικά από αυτά είναι ζωγραφισμένα με επαγγελματισμό, άλλα είναι πιο πρόχειρα –  σε μια «κάντο μόνος σου» στιγμή.

Εδώ είναι το ουράνιο τόξο των 32 χρωμάτων (και βάλε). Οι χρωματικές επιλογές εκτείνονται σε όλο το φάσμα των αποχρώσεων – κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, μπλε, μωβ όλα σε ένα απίστευτο μείγμα. Δεν είναι πάντως ιδιαίτερα δύσκολο αν θέλετε να το δοκιμάσετε, αρκεί να κάνετε ευθείες γραμμές.

Προσοχή, φρεσκοβαμμένο. Αυτά τα καλλιτεχνικά μοτίβα είναι τόσο περίπλοκα που εμπνέει όσους το παρατηρούν. Ένας καλλιτέχνης (που κατοικεί σε πρώην δημόσιο κτήριο) αποφάσισε να ζωγραφίσει το εξωτερικό του σπιτιού του καρό. Ένας άλλος ήθελε το σπίτι του με μαύρες και λευκές κηλίδες. Ως έκπληξη, ένα νιόπαντρο ζευγάρι που γύρισε από το μήνα του μέλιτος, βρήκε το σπίτι τους βαμμένο σαν λεοπάρδαλη. Και στην τελευταία εικόνα ένα αφηρημένο μοτίβο.

Black & White, αλλά σίγουρα όχι βαρετό. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα πολύχρωμα όμως έτσι πιο… πιο… Ωστόσο το θέμα της ζωγραφιάς – ένας θυελλώδης ωκεανός σαρώνει το τοπίο. Όπως και να είναι ξεχωρίζει.

Αυτό πάλι το πίξελ – παραλλαγή; Ποιες αθέατες πλευρές του ιδιοκτήτη έβγαλε, ποιες σκοτεινές πτυχές του survival man ανέδειξε. Σίγουρα κάποια στιγμιαία ενόραση θα πέρασε μπροστά στον υπολογιστή. Πάντως, μιας και αναφέρουμε συνέχεια την εναρμόνιση των κτηρίων με το γύρω περιβάλλον, εδώ πέτυχαν το απόλυτο.

Ίσως να μοιάζουν υπερβολικά για εξωτερικό βάψιμο, αλλά αυτά τα σπίτι είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά σπίτια στο Μεξικό, τη Σλοβενία και το Σύδνεϋ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x