Το αναδιπλούμενο δωμάτιο

Εκτεθειμένα δοκάρια, παρκέ σε ψαροκόκαλο και μια μεγάλη βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε για να κρύψει μια έκπληξη. Αυτό είναι το σαλόνι του 100 τετραγωνικών διαμερίσματος που σχεδιάστηκε από τους JRKVC στην σλοβενική πόλη Trnava σε ένα κτίσμα που ήταν μοναστήρι όταν πρωτοκατασκευάστηκε το 1719, στη συνέχεια, στον εικοστό αιώνα, μετατράπηκε σε κτίριο κατοικιών.
Χωρίς να επηρεαστεί η γοητεία της ιστορίας του χώρου, έχει υποστεί μια συνολική μεταμόρφωση. Όλη η προγενέστερη διάταξη, εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους, έχει κατεδαφιστεί για να επιτρέψουν το φως και τον αέρα να περάσουν μέσα σε όλο το εσωτερικό. «Είμαστε ένα νεαρό ζευγάρι» λένε οι ιδιοκτήτες «δεν αποκλείουμε όμως την πιθανότητα να αυξηθούμε σαν οικογένεια. Θέλαμε το σπίτι να είναι δυναμικό και να μπορούμε να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας».
Έτσι, οι αρχιτέκτονες αναδιοργάνωσαν το περιβάλλον, προκειμένου να δώσουν στο σπίτι μια πιο σύγχρονη όψη. Ο κοινόχρηστος χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Αλλά το πιο ενδιαφέρων σημείο είναι η βιβλιοθήκη που λειτουργεί και ως περιστρεφόμενη πόρτα που οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα.

Απάντηση