Το αρχοντικό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Παρίσι

Το αρχοντικό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Παρίσι

gerard_depardieu-1

Το 1994 ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποκτά το ξενοδοχείο Chambon που στεγαζόταν σε ένα κτίριο που χτίστηκε το 1820 και βρίσκεται στη rue du Cherche-Midi, στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού. Εστέτ του εκλεπτυσμένου ο ίδιος, οι απαιτήσεις του από το χώρο αυξάνονται μαζί με την πολυτέλεια που υπάρχει στα εγγενή χαρακτηριστικά του χώρου και ζητάει από το αρχιτέκτονα Guillaume Trouvé να αναλάβει την ανακαίνισή του.

gerard_depardieu-2

Η εξωτερική άποψη του αρχοντικού Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Κρυμμένο πίσω από μια μεγάλη πύλη, ο ηθοποιός βρήκε σε αυτό το αρχοντικό την ειρήνη και ηρεμία που αναζητούσε. Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Elle Décoration το Νοέμβριο του 2012 είχε πει: «μερικές φορές δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ζούσα στην καρδιά του Παρισιού. Είναι τόσο ήσυχα εδώ!»

gerard_depardieu-3

Ήθελε ένα χώρο ζωντανό, που να μπορεί να τον ζει όπως ένα κοινό σπίτι, έτσι το αρχοντικό μετατράπηκε σε ένα ατελιέ χωρίς να χάσει από την αίγλη του. Έπιπλα συλλεκτικά και έργα τέχνης κατακλύζουν τον κοινόχρηστο χώρο.

gerard_depardieu-4

Δεν είναι απλά ένα αρχοντικό στην καρδιά του Παρισιού, αλλά ένας ξεχωριστός μαγικός κόσμος που εμπλουτίζει ο υπέροχος κήπος που αποτελεί την εξωτερική συνέχεια της μαγευτικής σάλας με τα αγάλματα.

gerard_depardieu-5

Αλλά οι κήποι δεν στολίζουν μόνο την πρόσοψη του αρχοντικού, η πίσω πλευρά είναι εξίσου μαγευτική. Με κήπους σχεδιασμένου από τον Gilles Privat μοιάζει σαν να βρίσκεται σε κάποιο τροπικό δάσος και όχι σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Στο εσωτερικό του σπιτιού υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα τεράστιο μπάνιο, αλλά και μια πισίνα με υπέροχη ανατολίτικη αισθητική, διακοσμημένη με μωσαϊκό και σχιστόλιθο.

Μετά τις περιπέτειες που όλοι γνωρίζουμε που είχε ο διάσημος ηθοποιός με τη φορολόγηση και την κόντρα του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, αποφάσισε να το πουλήσει έναντι των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x