Το Μοβ Σπίτι

Το Μοβ Σπίτι

Το σχήμα του επιχειρεί μία σύνδεση με την αρχαία κληρονομιά και ιστορία της Ευρώπης. Την εποχή που οι άνθρωποι νοιάζονταν για την ποιότητα της ζωής και ήταν απαλλαγμένοι από τα σημερινά άγχη και τη μανία της επιτυχίας.

Ο αρχιτέκτονας Antonino Cardillo επιδιώκει κάτι σαν την αλληγορία της ατμόσφαιρας, που φυσικά γίνεται βιωματική εμπειρία μέσα από σκαλιστούς τοίχους που συντονίζονται με τη συμμετρία της πρόσοψης για να την μεταμορφώσουν, ή να την παραλλάξουν οι κρυστάλλινοι τρούλοι. Και όλα αυτά μαζί να παίξουν με το φως και τις σκιές σε ένα εξπρεσιονιστικό αποτέλεσμα ώστε, η συνολική μορφή που θα αντιλαμβάνεται ο καθένας να είναι παράγωγο και της φαντασίας και όχι μόνο του παγιωμένου σχήματος.

Ακόμη και το όνομά του «το Μοβ Σπίτι» είναι παράγωγο των μεταβολών που συντελούνται μέσα στο σπίτι στις διαφορετικές στιγμές της ημέρας, καθώς σε κάποια στιγμή, έτσι όπως πέφτει το φως του ήλιου πάνω στο τσιμέντο, γίνεται μοβ.

Διαβάστε, στα Αγγλικά, όλα όσα λέει ο αρχιτέκτονα στη σελίδα του ΑΝΡ


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x