Το μοντέρνο σπίτι στο χωριό

Μετά από αναζήτηση ενός και πλέον χρόνου ώστε να βρουν ένα οικόπεδο για να κάνουν το σπίτι τους, ένα άτεκνο νεαρό ζευγάρι στη Γαλλία τελικά επέλεξε να αναδιαρθρώσει ένα κληρονομικό σπίτι στο χωριό210 τετραγωνικών μέτρων. Μία κατοικία σε τρία επίπεδα και ένα μεγάλο κήπο πίσω.

Με την έναρξη των εργασιών, αυτό που πρωτίστως θέλανε, ήταν να αποτελεί το ησυχαστήριο μετά από μια χαοτική και αγχώδη μέρα.

Διατηρώντας την πρόσοψη ως είχε, αναδιαμόρφωσαν το εσωτερικό, την πίσω πλευρά και τον κήπο εκ βάθρων.

Το ισόγειο είναι ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος, όπου τα επιμέρους κοινόχρηστα τμήματα τοποθετήθηκαν στις πλευρές του, όπως κουζίνα και καθιστικό, ενώ η τραπεζαρία τοποθετήθηκε στο ανοιχτό μέρος που διατηρεί οπτική επαφή με τον πάνω όροφο και είναι σε άμεση πρόσβαση με τον κήπο.

Τα αυτόνομα σκαλοπάτια, από τριμμένο χάλυβα, μοιάζουν να αιωρούνται και συμβάλουν στο μινιμαλιστικό ύφος που πλέον είναι συνώνυμο με τον μοντερνισμό.

Από τους L’Autre Fabrique

Φωτογραφίες: Luc boegly

Απάντηση