Το νέο τμήμα της αγροικίας

Είναι μία αγροικία σε ένα αγροτικό χωριό 60 χιλιόμετρα βόρεια της Βιέννης με τμήματα χτισμένα στην παραδοσιακή διάταξη σε σχήμα U. Στις τρεις πλευρές οι χώροι και στο κέντρο η αυλή που συνδέεται με το δρόμο. Λόγω του επικλινούς εδάφους κάποια τμήματα της είναι μέσα στη γη.

Στο ύψωμα πάνω από το υπάρχον κτίσμα οι αρχιτέκτονες Propeller Z από την Αυστρία, πρόσθεσαν ένα άλλο νέο τμήμα που μέσα του γίνανε οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως κουζίνα τραπεζαρία και καθιστικό, ενώ τα υπνοδωμάτια, μαζί και οι αποθηκευτικοί χώροι έμειναν στο παλιό κτίσμα το οποίο δεν υπέστη καμία αλλαγή παρά μόνο η αφαίρεση ενός τμήματος της μίας σκεπής στο σημείο που αυτή συνδέεται με το νέο τμήμα και κάτω της υπάρχει η μεταλλική σκάλα που οδηγεί από την αγροικία στο νεόδμητο κομμάτι.

Η μία πλευρά του νέου τμήματος είναι όλη τζαμαρία, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται με πλάκες ακατέργαστου αλουμινίου πάχους 5mm. Το κομμάτι που κοιτάει στην αγροικία έχει στοιβαγμένα ξύλα τόσο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες σε καύσιμα όσο και να συνδέει οπτικά το νέο τμήμα με το παλιό. Εσωτερικά το ταβάνι και μερικά από τα σταθερά έχουν επένδυση από κόντρα πλακέ και στο δάπεδο υπάρχει εμφανές τσιμέντο.

Φωτογραφίες: Hertha Hurnaus

 

Απάντηση