Το σπίτι που μοιάζει να επιπλέει

Το σπίτι που μοιάζει να επιπλέει

Το Float House, είναι μια εκπληκτική σύγχρονη ιδιωτική κατοικία στο Ισραήλ σχεδιασμένη από τους Pitsou Kedem Architects, που δίνει την ψευδαίσθηση πως επιπλέει στο νερό.

Float_House-02

Float_House-05

Η αρχιτεκτονική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια δομή με ένα ανοικτό πλάνο ορόφων, διαιρούμενο με εσωτερικές αυλές με κινητά χωρίσματα, σε μικρότερους χώρους που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία λειτουργιών.

Float_House-06

Float_House-08

Η ίδια η δομή είναι κατασκευασμένη από μία σειρά χώρων που μπορεί θεωρητικά να είναι τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Η είσοδος πλαισιώνεται από ένα τοίχωμα με ξύλινα πηχάκια που συνιστά αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί το αρχικό όριο μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Float_House-09

Float_House-11

Περπατώντας μέσα από το χώρο της εισόδου το φουαγιέ, διασχίζεις μια πισίνα περπατώντας πάνω σε μεγάλες πέτρες βασάλτη και δέντρα που μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι το σπίτι είναι κυμαινόμενο και αντανακλάται, όπως ακριβώς φαίνεται η οροφή να αιωρείται πάνω από τους τοίχους.

Float_House-12

Float_House-14

Οι διαφορετικοί χώροι και οι εσωτερικές αυλές ενώνονται μαζί σε μια δομή από δύο εξαιρετικά λεπτές στέγες που υποστηρίζονται σε ένα κεντρικό σημείο, έτσι ώστε να φαίνονται να αιωρούνται στον αέρα. Οι δύο στέγες συγχωνεύονται η μία μέσα στην άλλη και παρατείνονται για πέντε μέτρα πάνω και από μπροστά τους τοίχους του κτιρίου. Ολόκληρη η στέγη κατασκευάστηκε από ελαφρά υλικά και, προκειμένου να παράσχει ένα λεπτό, φαινομενικά αραιό στα άκρα του, είναι κατασκευασμένο με μια μέτρια κλίση προς το κέντρο.

Float_House-15

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.