Το σπίτι στο δάσος

Το σπίτι στο δάσος

Μετά το «Σπίτι στο πάρκο» όπου οι αρχιτέκτονες δείξανε μεγάλο σεβασμό στα δέντρα που υπήρχαν στο οικόπεδο. Σε αυτό το σπίτι μέσα στο δάσος, τα δέντρα καθόρισαν το πώς θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί το σπίτι. Οι όγκοι που θα φιλοξενούσαν τους διάφορους χώρους, όπως υπηρεσία, γκαράζ και κύριους χώρους τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να μην ενοχλήσουν καν τα δέντρα και όχι απλά να ορθωθούν ανάμεσά τους.  Έτσι υπάρχουν τρεις τόμοι που απαρτίζουν το όλο σύνολο με θέσεις που διαφέρουν μεταξύ τους. Για να ενωθούν αυτά τα τμήματα κατασκεύασαν έναν άξονα που διατρέχει σε όλο το μήκος του οικοπέδου, τοποθετημένος στο πίσω μέρος του σπιτιού καθιστώντας αυτά τα ξεχωριστά κομμάτια σε ένα ενιαίο κτίσμα.

Εσωτερικά, δίνεται μεγάλη έμφαση στα έργα τέχνης και ο χώρος δεν στέκεται αμέτοχος σε αυτό. Με τα χρώματα και τα έπιπλα που επιλέχτηκαν, δείχνει να συμμετέχει στο εικαστικό σύνολο που επιδιώκεται, μη θέλοντας να μείνει απλά ένα ουδέτερο εκθετήριο έργων, όπως πολλές φορές είδαμε στο παρελθόν.

Αρχιτέκτονες: Muñoz Arquitectos Asociados

Φωτογραφίες: Rolando Córdoba

Τοποθεσία: Mérida, Yucatán, Μεξικό

[via]
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x