Φουτουρισμός σε 60 τετραγωνικά

Φουτουρισμός σε 60 τετραγωνικά

Ο αρχιτέκτονας Hector Ruiz Velasquez ανέλαβε να αναδιαμορφώσει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Μαδρίτης αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε του εκατοστό μιας και το διαθέσιμο εμβαδόν ήταν περιορισμένο, συγκεκριμένα 60 τετραγωνικά μέτρα. Ο αρχικός προσανατολισμός ήταν να δοθεί πνεύμα, στυλ και αισθητική χωρίς να χαθεί τίποτα από τη λειτουργικότητα και όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα σπίτι και μια οικογένεια.
Με τα πρόσθετα στοιχεία που ορθώνονται και δίνουν μια διάσταση φουτουρισμού ο αρχιτέκτονας κατάφερε να αλλάξει την αντίληψη του χώρου, δημιουργώντας κάτι σαν ψευδαίσθηση  μέσα στην οποία μεταβάλλονται οι πραγματικές διαστάσει που αντιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες και επισκέπτες.
Το λευκό χρώμα και ο φωτισμός είναι εργαλεία σχεδίασης καθώς και τα δύο μαζί συμβάλουν στο να δημιουργούνται σκιές, σαν απροσδόκητες ευθείες εκεί που η δομή δεν τις προέβλεπε και δίνουν μια άλλη αίσθηση του πλάτους και του βάθους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.