Φουτουριστικό και αειφόρο σπίτι

Φουτουριστικό και αειφόρο σπίτι

Στα πλαίσια μιας έκθεσης στην Αυστραλία με αντικείμενο την αειφόρο σχεδίαση κατοικιών, διάφοροι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις δουλείες τους για το σπίτι του μέλλοντος, η εταιρία Xenian επέδειξε το φουτουριστικό της σπίτι. μία κατοικία φιλική προς το περιβάλλον που πρωταρχικό σκοπό έχει την μείωση της κατανάλωσης και της σπατάλης, βασιζόμενη στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Παρά την εκτεταμένη χρήση ενός από τα πιο φυσικά και παλαιότερα υλικά, όπως το ξύλο, δεν ήταν καθόλου άστοχος ο χαρακτηρισμός του ως το «Σπίτι του Μέλλοντος», γιατί πέρα από την μοντέρνα διακόσμηση και αρχιτεκτονική του, είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας για τις λειτουργίες του. Μεταξύ άλλων, ο φωτισμός του γίνεται αποκλειστικά με χαμηλής κατανάλωσης LED. Οι τζαμαρίες της πρόσοψης έχουν ενσωματωμένες κυψέλες που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, ενώ συλλέγει και εκμεταλλεύεται τα όμβρια ύδατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.