Φωτεινή και ευήλια σοφίτα

Βιωσιμότητα και σύγχρονο design ήταν στην κρυφή των προτεραιοτήτων για το ζευγάρι που αποφάσισε να ανακαινίσει τη σοφίτα ενός αποικιακού διαμερίσματος στην Νέα Υόρκη.

Το χαμηλό ύψος της οροφής δεν επέτρεπε προσθήκες τμημάτων που να περνάνε το μισό ύψος των τοίχων, έτσι έπρεπε όλα να αναπτυχθούν χαμηλά, εκτός από τη βιβλιοθήκη η οποία μπήκε στην ψηλότερη πλευρά.

Ο αρχιτέκτονας Jonathan Lott έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον φυσικό φωτισμό της σοφίτας, έτσι άφησε ανοιχτά τμήματα σε διάφορα σημεία, με τζαμαρίες ή φεγγίτες, ώστε το φως να διαχέεται και να πλημμυρίζει τον χώρο.

Μία άλλη τεχνοτροπία που έχει ενδιαφέρον, τουλάχιστον στις φωτογραφίες γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι ζωντανό, είναι η τοποθέτηση σωλήνων για βιομηχανική χρήση στους τοίχους ώστε να φαίνεται σαν να υπάρχει ύφασμα.

Απάντηση