Φωτεινό, μίνιμαλ και ασπρόμαυρο

Φωτεινό, μίνιμαλ και ασπρόμαυρο

Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο David Jameson και είναι μία τριώροφη μονοκατοικία για ένα ζευγάρι, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον . Ο μοντέρνος και μινιμαλιστικός σχεδιασμός του έρχεται σε αντίθεση με εκείνον των γειτονικών σπιτιών που είναι σπίτια κυρίως της μεταπολεμικής εποχής με μια πιο κλασική αισθητική, γεγονός ου μεγεθύνει ακόμη περισσότερο, τόσο την διαφορετικότητα όσο και τον μοντερνισμό του καθιστώντας το σχεδόν εξωπραγματικό, όντας σε μεγάλη αντίθεση με την πραγματικότητα που καθιερώνουν όλα τα άλλα σπίτια.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική και διακόσμηση εισάγουν μια νέα πραγματικότητα που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στις μονοκατοικίες και λιγότερο στα διαμερίσματα. Το κλασικό σκίτσο με το σπιτάκι με την κατηφορική στέγη δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως και η είσοδος στο κέντρο του σπιτιού με τα παραθυράκια δεξιά και αριστερά. Τώρα τα σπίτια είναι κουτιά τετράγωνα με τζαμαρίες στην μεγαλύτερη επιφάνεια των τοίχων.

Μέσα επικρατεί το λευκό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τα μαύρα δάπεδα που, αν και είναι ένας γνωστός συνδυασμός και σίγουρα ο πιο απλός που θα μπορούσε να γίνει με χρώματα, ή έστω με την έλλειψη χρωμάτων, δεν χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του.

Τα δωμάτια είναι φωτεινά και αναπτύσσονται σε μια σειρά αλληλένδετων τόμων που είναι ανοικτοί και διατηρούν την επικοινωνία μεταξύ τους.

Στον πρώτο όροφο είναι  το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία, ενώ στον δεύτερο και τρίτο όροφο είναι οι προσωπικοί χώροι και τα υπνοδωμάτια.  Τα τρία επίπεδα συνδέονται με μία σκάλα που διασχίζει μια σειρά από διαγώνια επίπεδα που διαφεύγουν από τον κεντρικό άξονα και τον κατακόρυφο χώρο.

[galleria]

 

Φωτογραφίες: Paul Warchol

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x