Χριστουγεννιάτικο design

Χριστουγεννιάτικο design

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι γνωστή. Τα κλασικά δέντρα, με τα κλασικά στολίδια, τις κλασικές γιρλάντες, τις κλασικές κάλτσες για τα δώρα, τα κλασικά δώρα. Εντάξει, οι περισσότεροι αυτό που ζητάμε από την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είναι να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα και να φέρουμε έτσι το πνεύμα των εορτών στο σπίτι. Άλλωστε πρόκειται για περιοδική διακόσμηση και όχι για κάποιο διακοσμητικό μοτίβο που θα έχει μεγάλη διάρκεια και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες ώστε να υπάρχει ένα τέλειο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Στα περισσότερα σπίτια ισχύει αυτό και δεν έχουμε καμία αντίρρηση.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Που δεν αρκούνται στο να φέρουν στο σπίτι τους μόνο το πνεύμα των ημερών και την εορταστική ατμόσφαιρα. Για εσάς που θέλετε να δημιουργήσετε design και όχι μια κοινή (απλή ή πιο πλούσια) χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, βρήκαμε τις φωτογραφίες του Chris Everard.

Άνετα πολλά από αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μόνιμη διακόσμηση για όλο το χρόνο, έτσι βέβαια, θα μου πείτε, τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν το κάτι διαφορετικό που θα κάνει αυτή την εποχή να ξεχωρίζει. Δεν θα έχει, δηλαδή, τα Χριστούγεννα τη χάρη των Χριστουγέννων.

Σκοπός αυτής της παρουσίασης δεν είναι να κάνετε στο σπίτι σας μια μόνιμη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αλλά να σας δώσει ιδέες για να εναρμονίσετε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όσο το δυνατόν περισσότερο, με το ύφος και το διάκοσμο του σπιτιού σας. Και για να δούμε τι διαφορετικό υπάρχει πέρα από τα κλασικά και εικονογραφημένα.

Αν και από τα λίγα που φαίνονται πρέπει να έχει και έξω χιόνι, σε αυτό το σπίτι δημιουργήσανε μία χιονισμένη, και άκρως χριστουγεννιάτικη, ατμόσφαιρα. Πολύ ωραίο το λουλούδι με κορδέλα που εκτελεί χρέη αστεριού.

Μικρές παρενθέσεις-συνθέσεις σε διάφορα σημεία του σπιτού.

Μία μίνιμαλ διακόσμηση. Χωρίς δέντρα με πλουμιστά στολίδια. Αστέρια που δεν μπορούν να σημαίνουν τίποτε άλλο από Χριστούγεννα, χωρίς όμως να το βροντοφωνάζουν.

Βρείτε απροσδόκητα σημεία που θα τοποθετήσετε τα διακοσμητικά στερεότυπα των Χριστουγέννων. Η παρουσία τους και μόνο αρκεί, το πώς θα τα βάλετε είναι στη κρίση και φαντασία σας.

Μία όμορφη γωνία που μπορεί να γεμίσει όλη την πλευρά που βρίσκεται αυτή γωνία. Αν τα ίδια συστατικά που συμπληρώνουν αυτή την γωνία, ήταν διασκορπισμένα σε όλη την πλευρά αποτέλεσμα θα ήταν χείριστο και χωρίς την κομψότητα.

Βρείτε παιχνίδια που έχουν μια αρχετυπική σύνδεση με τα Χριστούγεννα των παιδικών χρόνων. Δικά σας, ή αγοράστε τα (αν βρείτε). Βάλτε παντού φωτάκια και στα μικρότερα δωμάτια, αντί για δέντρο, πάρτε κλαδιά και βάψτε τα ασημένια, ή χρυσά αν ταιριάζει καλύτερα το χρώμα με το σπίτι σας.

Δείτε και τα υπόλοιπα άρθρα με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.