Όταν το χαρτί γίνεται ξύλο

Όταν το χαρτί γίνεται ξύλο

Με λίγα λόγια ο Mieke Meijer άλλαξε τη φυσική ακολουθία και συνέχεια, που θέλει το χαρτί να παράγεται από το ξύλο. Στα έργα του, κομμάτια  και φύλλα χαρτιού, μοιάζουν να επιστρέφουν σε μια προηγούμενη κατάσταση και να ξαναγίνονται ξύλα.

Σαν ιδέα είχε ξεκινήσει στα φοιτητικά του χρόνια, όταν πήρε φύλλα από εφημερίδες και τις κόλλησε μεταξύ τους δίνοντας του τη πρώτη εικόνα του τι μπορούσε να γίνει αυτό το νέο υλικό, παρόλα αυτά εγκατέλειψε την εξέλιξή και βελτίωσή του έως το 2007, 4 χρόνια μετά την αποφοίτησή του, όταν συναντήθηκε με τους σχεδιαστές του Vij5. Ένα Ολλανδικό στούντιο που τους χαρακτηρίζει η απλότητα και η ευρηματικότητα στη χρήση των υφιστάμενων στοιχείων.

Μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή το χάρτινο ξύλο, ακολουθήθηκε μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, ώστε το υλικό να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των σχεδιαστών. Το αποτέλεσμα πάντως σίγουρα τους ανταμείβει γιατί πέρα από τη μοναδική εμφάνιση των προϊόντων, έχουν να προτείνουν ένα νέο υλικό απόλυτα στο πνεύμα της εποχής που αναζητά τα ανακυκλώσιμα υλικά.

[από]
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x