24 διαφορετικοί χώροι σε ένα μικρό διαμέρισμα που μεταμορφώνεται

Οι μεγάλοι αρχιτέκτονες της ιστορίας ήταν μεγάλοι γιατί πρόσθεσαν τις αρετές που συμπεριλαμβάνει κι αυτό το μικρό διαμέρισμα σε μεγαλειώδη και εντυπωσιακά κτήρια

Το μυστικό βρίσκεται στους μετακινούμενους τοίχους όπου μπορούν να αλλάζουν θέση μεταβάλλοντας τη χωροταξία του διαμερίσματος.

Το σπίτι που κατασκεύασε ο αρχιτέκτονας Gary Chang σίγουρα δεν μπορεί να διακριθεί για τα διακοσμητικά του προσόντα, φανταστείτε όμως την περιβαλλοντική διάσταση καθώς η ενέργεια που χρειάζεται για να προσφέρει τα απαραίτητα είναι πολύ – πολύ χαμηλή, πράγμα που συνεπάγεται και ελαχιστοποιημένο προϋπολογισμό για την τσέπη του ιδιοκτήτη.

Τέτοιες καινοτόμες ιδέες δεν γεννιούνται για να ικανοποιούν τις ιδιαιτερότητες του δημιουργού τους, η εφαρμογή τους σε μεγάλη κλίμακα μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας καθώς οι πόλεις και η μορφή τους εξυφαίνουν τον πολιτισμό που παράγεται μέσα τους από τους ανθρώπους. Η συνολκή εικόνα των αστικών κέντρων δημιουργείται από τα επιμέρους τμήματά της που είναι τα κτήρια, αν αυτά αλλάξουν αλλάζει και η εικόνα της, αλλά και η λειτουργία της και συνεπώς και η συμπεριφορά μας. Η δουλειά του αρχιτέκτονα είναι πολύ σημαντική για την ζωή μας, κάτι που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ο Gary Chang

Architect Gary Chang’s Domestic Transformer

Πηγή: ΝΥΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.