6 Φενγκ Σούι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα

6 Φενγκ Σούι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα

Η χρήση χρωμάτων είναι μια δημιουργική διαδικασία καθώς αυτό αλληλεπιδρά με τη ζωή μας, αλλά και το φως που μας περιβάλλει. Μια πολύ βασική περιγραφή του τι είναι το χρώμα στην πραγματικότητα αποκαλύπτει ένα κομμάτι της πρακτικής μαγείας που το χρώμα μπορεί να φέρει στη ζωή μας.

Αυτό που βλέπουμε ως χρώμα είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση κυμάτων ενέργειας. Το λευκό φως περιέχει ταυτόχρονα ένα πλήρες φάσμα των ορατών χρωμάτων, όλα τα ενεργειακά κύματα μαζί. Όταν βλέπουμε ένα χρώμα – όπως ένα κόκκινο μήλο – αυτό που πραγματικά βλέπουμε είναι τα «κόκκινα» κύματα που αναπηδούν από ένα μήλο ώστε τα μάτια μας να μπορούν στη συνέχεια να το αντιλαμβάνονται ως αυτό που ξέρουμε ότι είναι το κόκκινο χρώμα.

Τα χρώματα επιδρούν επάνω μας καθώς περιέχουν νοήματα και αντανακλάσεις ενεργειών, και αν θέλετε να αρχίσετε να προσθέτετε περισσότερο χρώμα και περισσότερο φως στη ζωή σας, ανοίξτε τα παράθυρα για να αφήσετε στο φως του ήλιου να φέρει περισσότερες λάμψεις πλήρους φάσματος στο σπίτι ή τη δουλειά σας.

Βασικό είναι αν θυμάστε την ένταση των χρωμάτων: Τα βαθιά, έντονα χρώματα έχουν μια πιο βαθιά επίδραση στα συναισθήματά μας από ό, τι ένα ελαφρύτερο, με πιο παστέλ αποχρώσεις, οπότε αν ψάχνετε για μία έντονη επίδραση, επιλέξτε πλούσιες αποχρώσεις.

Αναμίξτε τα χρώματα και δημιουργήστε ένα δικό σας φάσμα διάθεσης και επίδρασης τόσο σε εσάς όσο και στους επισκέπτες και φίλους σας. Υπάρχουν πολλοί εκπληκτικοί τρόποι να πειραματιστείτε με τα χρώματα και μπορείτε να το κάνετε αυτή τη στιγμή. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε:

1. Κίτρινο: προσθέτει πολλή ζεστασιά και ακτινοβολία στο χώρο και τη ζωή σας.

Στην παράδοση του φενγκ σούι, το κέντρο του πατώματος (μπορείτε να το βρείτε σχηματίζοντας ένα Χ από άκρη σε άκρη ξεκινώντας από τις γωνίες) είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κίτρινο ώστε να δημιουργήσετε ένα γειωμένο και υγιή χώρο. Το κίτρινο μπορεί να κουράσει τα μάτια σας, γι’ αυτό και δεν προτείνεται για μεγάλες επιφάνειες. Το κίτρινο είναι επίσης ένα χρώμα που συνδέεται με την τόνωση της διαίσθηση.

2. Πράσινο: αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου στο feng shui, την προαγωγή και αλλαγή, την ανάπτυξη και την ευελιξία.

Οι πρωτοποριακές μελέτες από τον επιστήμονα του περιβάλλοντος Robert Ulrich έχουν δείξει ότι βλέποντας ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο δέντρα, αυξάνεται ο ρυθμός επούλωσης σε μια ασθένεια.

Χρησιμοποιείστε πράσινο όπου θέλετε να είστε δημιουργικοί για να κρατάτε το νου σας σε εγρήγορση και τη διάθεση σε υψηλά επίπεδα.

3. Mπλε: στο feng shui αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού, την έναρξη του κύκλου της φύσης.

Το μπλε μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων, ακόμη και να κατευνάσει το άγχος. Όσοι κάνουν δίαιτα να το λάβουν υπόψη: το μπλε για πολλούς είναι ένα κατασταλτικό της όρεξης. Σε μεγάλες δόσεις, μπλε μπορεί να σας κάνει εσωστρεφείς πιεσμένους, χρησιμοποιείστε το με μέτρο για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του.

4. Kόκκινο: σας ενεργοποιεί και μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό σας.

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τη φωτιά, ένα στοιχείο που προκαλεί την ταχεία αλλαγή σε μία feng shui αισθητική. Το κόκκινο είναι μαγνητικό και ισχυρό: μόνο ένα κομμάτι κάνει τη διαφορά και φέρνει αποτέλεσμα

Οι κόκκινες πόρτες, που συνδέονται με το παραδοσιακό feng shui, πιστεύεται να καλωσορίζουν την ευημερία. Μια αμφιλεγόμενη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε ότι οι γυναίκες που φορούν κόκκινα στο πρώτο ραντεβού είναι πιο πιθανό να έχουν και δεύτερο ραντεβού.

5. Bιολετί: είναι καλό χρώμα για αίθουσες διαλογισμού και άλλους χώρους όπου επικρατεί το πνεύμα.

Το βιολετί στο φενγκ σούι συνδέεται με τον πλούτο, χρησιμοποιείται συχνά στο αριστερό άκρο από την πόρτα της εισόδου για να ενισχύσει την ευημερούσα ενέργεια.

6. Πορτοκαλί: είναι ένα υπέροχο χρώμα για να το χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση, όπου θέλετε να προσθέσετε ζεστασιά και ευθυμία.

Το πορτοκαλί συνδέεται με την υγεία, και είναι ένα χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη θεραπεία από μια ασθένεια. Το βαθύ πορτοκαλί είναι ενθαρρυντικό σε μικρές δόσεις, ενώ σε παστέλ ή κοράλλι και ροδακινί αποχρώσεις μπορούν να μεταμορφώσουν τους τοίχους και πραγματικά να κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευτυχισμένο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x