Απλότητα και μεγαλοπρέπεια με σεβασμό στη φύση

Απλότητα και μεγαλοπρέπεια με σεβασμό στη φύση

Η επιβλητική πρόσοψη, στο πίσω μέρος συστέλλεται για να απλωθεί κάτω από το πεύκο που απλώνει μεγαλόπρεπα τα χοντρά κλαδιά του. Ακόμη ένα παράδειγμα όπου η σύγχρονη αρχιτεκτονική σέβεται τη φύση και επιδιώκει τη συμβίωση αντί της επιβολής και κατάκτησης και το δέντρο εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής όπως και πριν οικοδομηθεί.

Η μονοκατοικία αυτή βρίσκεται στην Βενετία της Καλιφόρνια, μια παραθαλάσσια κοινότητα που χαρακτηρίζεται από μικρές συστάδες κατοικιών που απαρτίζουν γειτονιές με ιδιαίτερα αστικά γνωρίσματα που επιβάλει την διατήρηση της ιδιωτικής ζωής, ενώ παράλληλα η κάθε μονάδα θέλει να απολαμβάνει τις χαρές της μονοκατοικίας που βρίσκεται μακριά από μητροπολιτικά κέντρα.

Τα 240 τετραγωνικά μέτρα του ακολουθούν έναν γεωμετρικό και απλό σχεδιασμό με τους κοινόχρηστους χώρους να «αγκαλιάζουν» την πισίνα απολαμβάνοντας τη σκιά του πεύκου. Το υλικό που προτιμήθηκε περισσότερο εσωτερικά είναι το ξύλο ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι τα εξωτερικά πάνελ και το φως πως περνάει από μέσα τους αφήνοντας τη διάθλαση του ήλιου μέσα από το σχήμα των αρχιτεκτονικών αυτών στοιχείων. Η χρήση τους εσωτερικά, στη σκάλα δίνει μια συνέχεια αφήνοντας να χαρακτηρίσουν ολόκληρη τη μονοκατοικία.

Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρία Modal Design

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x