Art House

Art House

Η έμφαση στην προνομιακή τοποθεσία, αλλά και η εκμετάλλευση του φυσικού περίβολου ήταν οι κύριες πτυχές που λάβανε υπόψη οι αρχιτέκτονες σχεδιαστές Agence Brengues Le Pavec (Julien Brengues et Lionel Le Pavec) κατά τη διαδικασία σχεδιασμού αυτής της κατοικίας στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Η μινιμαλιστική , κομψή αρχιτεκτονική, εντελώς ανοιχτή στο τοπίο, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από το εξαιρετικό περιβάλλον.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα η φυσική κλίση, το σπίτι οργανώνεται σε δύο επίπεδα. Ο προσανατολισμός του, καθώς και οι μεγάλες βεράντες, επιτρέπουν τη θέα προς το ιστορικό κέντρο Montferrier και στους γύρω λόφους.

Art_House-02

Το σαλόνι και το δωμάτιο των γονέων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Τα όρια μεταξύ του δομημένου και του φυσικού εξαφανίζονται και ανοίγει προς τη εκπληκτική θέα σαν ένα μεγάλο κοίλωμα.

Πιο οικείο το ισόγειο στεγάζει τις περιοχές που είναι αφιερωμένες στους φίλους και τους επισκέπτες.

Η βλάστηση καλείται να καταλάβει το χώρο ανάμεσα στις βεράντες και το σπίτι.

Art_House-06

Art_House-07

Art_House-08

Art_House-09

Art_House-11

Art_House-12

Art_House-14

Art_House-17

Art_House-18

Φωτογραφίες: RB photographies

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.