Ένα έπιπλο συγκεντρώνει όλες τις ανάγκες διαβίωσης

Ένα έπιπλο συγκεντρώνει όλες τις ανάγκες διαβίωσης

Το μικρό αυτό διαμέρισμα των 55 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Les Menuires, στη Γαλλία. Τοποθετημένο στο τέλος ενός κεντρικού κτιρίου που χτίστηκε το 1964, διαθέτει τριπλό προσανατολισμό και δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ πριν. Η αποστολή των αρχιτεκτόνων από το στούντιο H2o architects ήταν να αυξήσουν τον ζωτικό χώρο, χωρίς να αγγίξουν τη δομή, ώστε να τοποθετήσουν μέσα 2 μπάνια και 8 κρεβάτια σε μία τακτή διάταξη που να ορίζει την ξεχωριστή χρήση του καθένα μέσα σε έναν κοινό χώρο.

Για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε να κατασκευαστούν έπιπλα ειδικά για το χώρο που θα βοηθάνε στην εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης, αλλά θα είναι και τα ίδια δομικά στοιχεία του χώρου. Μία μεγάλη ξύλινη καμπύλη διαπερνά όλο το διαμέρισμα και πάνω της συγκεντρώνονται όλες οι απαραίτητες λειτουργίες. Καθιστικό και παιδικά κρεβάτια είναι ορατά σο κεντρικό σημείο του διαμερίσματος από όπου μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα έξω, επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχει και η κουζίνα τα ράφια της οποίας μπορούν να καλυφτούν με κουρτίνες τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται. Οι ίδιες κουρτίνες, με τη βοήθεια των σιδηροδρόμων που βρίσκονται στο ταβάνι, μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε σημείο του ενιαίου αυτού κεντρικού χώρου. Πάνω στο έπιπλο επίσης υπάρχουν πόρτες που οδηγούν στους πίσω χώρους, όπως τα μπάνια και την κρεβατοκάμαρα των γονιών.

Φωτογραφίες: Julien Attard

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.