In Paris

Η Karine και ο Matthieu είχαν μία σαφή και καθορισμένη ιδέα για το πώς θα ανακαινίσουν το σπίτι τους: ανοιχτούς εσωτερικούς χώρους και περισσότερο φως. Εμπνευσμένοι από τα ταξίδια τους στην Αμερική και από τα έργα των Charlotte Perriand και Alvar Aalto συμφώνησαν να το κρατήσουν απλό και με υλικά όπως: ξύλο, γυαλισμένο σκυρόδεμα και όμορφα, λινά υφάσματα.

Το ζευγάρι με τα δυο παιδιά τους είχαν νοικιάσει το σπίτι για δέκα χρόνια όταν έμαθαν πως είναι διαθέσιμο για πώληση. Δεν έχασαν την ευκαιρία να το αγοράσουν και ανέθεσαν στους αρχιτέκτονες François Murraciole και Agathe Perroy την ανακαίνιση και προσαρμογή του στις ανάγκες και το στυλ που επιθυμούσαν. Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν εκ νέου τους εσωτερικούς τοίχους τοποθετώντας τους έτσι ώστε να επιτρέψουν την είσοδο περισσότερου φως μέσα στους χώρους . Η παλιά, στενή και σκοτεινή σκάλα αντικαταστάθηκε από νέα, κατασκευασμένη από χάλυβα και με καινοτόμες χειρολαβές. Ένας παχύς τοίχος που εκτείνεται από την κουζίνα μέχρι τον τέταρτο όροφο λειτουργεί σαν χώρισμα, αλλά και σαν αποθηκευτικός χώρος. Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν για τον χώρο και πολλά άλλα στοιχεία όπως κιγκλιδώματα, καλοριφέρ, νεροχύτες και την κουζίνα.

Η ήρεμη παλέτα των χρωμάτων επιλέχθηκε σκόπιμα για να παρέχει το τέλειο φόντο ώστε να κάνει αντίθεση με τα έπιπλα και τα έργα τέχνης. Το απαλό χρώμα του παρκέ που καλύπτει όλο το δάπεδο δημιουργεί μια αίσθηση συνέπειας. Το αποτέλεσμα είναι μια άμεση αίσθηση του χώρου και του φωτός.

Φωτογραφίες: Jean-Marc Wullschlege

Απάντηση