Μονοκατοικία διπλωμένη σαν χαρτί

Μονοκατοικία διπλωμένη σαν χαρτί

Έχει σχεδιαστεί για ένα νεαρό ζευγάρι με ένα παιδί, των οποίων η μοναδική επιθυμία ήταν να έχουν ένα σπίτι υπόδειγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται κοντά στη Μόσχα πάνω στην κορυφή ενός λόφου που περιβάλλεται με πεύκα, θέση η οποία επιτρέπει την επαφή με την όμορφη θέα στις τρεις πλευρές του οικοπέδου, η πίσω και απομονωμένη πλευρά ήταν η αιτία και αφορμή που το σπίτι πήρε αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να μοιάζει με διπλωμένο χαρτί, κάτι που αποδείχτηκε ιδιαίτερα ωφέλιμο καθώς επέτρεψε να δημιουργηθούν μια ποικιλία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που εξυπηρετούν τις απαραίτητες λειτουργίες της κατοικίας.

Την ίδια στιγμή ο προσανατολισμός του είναι ίδιος με την πορεία του ήλιου ώστε τα μεγάλα παράθυρα να επιτρέπουν να μπει μέσα το μέγιστο του φυσικού φωτός. Το σχήμα του διπλωμένου χαρτιού δημιουργεί την αίσθηση του ανοιχτού χώρου και λες πως επιβάλει μια ατέρμονη ροή μεταξύ κοινών και ιδιωτικών χώρων. Οι σχέσεις και οι συσχετισμοί υπάρχουν σε όλα τα σημεία του οικοδομήματος, εσωτερικά και εξωτερικά καθώς τα υλικά που φαίνονται έξω, όπως η ξύλινη επένδυση, είναι τα ίδια ακριβώς και από τη μέσα πλευρά, αλλά και οι αρχιτεκτονικές γωνίες που φαίνονται εξωτερικά, εσωτερικά διαμορφώνουν τη διακόσμηση, όπως, για παράδειγμα, στο μπάνιο. Οι αρχιτέκτονες από το στούντιο Atrium εργάστηκαν πάρα πολύ για ένα αποτέλεσμα που θα παρέχει λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα θα είναι κομψό και σύγχρονο.

Το πρότυπο του διπλωμένου χαρτιού έγινε το χαρακτηριστικό της περιοχής, επιβάλλοντας και στα βοηθητικά κτίσματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, όπως το υπόστεγο του γκαράζ και ένα ρωσικό λουτρό. Το τελευταίο κτίσμα είναι αν μέρη κρυμμένο στο τοπίο, έτσι ώστε η οροφή του να λειτουργεί σαν βεράντα. Στη διάρκεια του χειμώνα έγινε παγοδρόμιο.

Φωτογραφίες: Yuri Palmin, Anton Nadtochiy

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.