Μονοκατοικία στη Θήβα από τον Τάκη Εξαρχόπουλο

Η κατοικία έχει κατασκευαστεί για μία τετραμελή οικογένεια – ένα νεαρό ζευγάρι με τα δύο του παιδιά, στα νότιο-ανατοικά προάστια της Θήβας. Το γωνιακό οικόπεδο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δεδομένου ότι προσφέρει μια πανοραμική προς τα γύρω δάση και γεωργικές εκτάσεις.

Είναι προσβάσιμο από τη δυτική πλευρά του με είσοδο στο γκαράζ που βρίσκεται στο υπόγειο μαζί με το λεβητοστάσιο και τις αποθήκες. Η κύρια κατοικία αποτελείται από τρεις παραλληλεπίπεδους όγκους σε σχήμα U, περικλείοντας ένα εξωτερικό προστατευμένο χώρο, σαν κλειστός κήπος. Στο ένα τμήμα υπάρχουν οι κοινοί χώροι όπως κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι, ενώ στο άλλο τμήμα είναι οι προσωπικοί χώροι. Αυτά τα δύο τμήματα συνδέονται με έναν διάδρομο μέσα στον οποίο είναι τα κλιμακοστάσια.

Το συνολικό εμβαδόν του είναι 205 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο συνολικός χώρος 4.300 τετραγωνικά και κατασκευάστηκε από τoν Τάκη Εξαρχόπουλου και την αρχιτεκτονική του ομάδα, που αποτελείται από τους: Πάνος Γερακάκη και Ελένη Εξαρχοπούλου.

 

Απάντηση