on – off

Αυτό που θέλανε οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού ήταν να έχουν ένα ευρύχωρο διαμέρισμα με ανοιχτούς χώρους, παράλληλα όμως να μπορούν να απομονώνονται όποτε το θέλουν για τις προσωπικές τους στιγμές. Τα μόλις 70 τετραγωνικά μέτρα δεν μπορούσαν να παρέχουν όλα αυτά. Αναγκαστικά θα έπρεπε να υπάρχουν ή μικρά δωμάτια παντού, ή να άνοιξη όλο το διαμέρισμα και να γίνει ένα ενιαίος χώρος. Οι αρχιτέκτονες όμως Jerzy Woźniaket και Paweł Garus είχαν μία ιδέα που θα έλυνε το πρόβλημα. Αυτή η ιδέα ήταν οι συρόμενες πόρτες, χώρισαν το χώρο σε 4 τμήματα και βάλανε ανάμεσα συρόμενες πόρτες ώστε όταν θέλουν χωριστά δωμάτια απλά τις τραβάνε, στην ανοιχτή εκδοχή του οι πόρτες είναι χωνευτές και δεν φαίνονται, παρά μόνο ένας ανοιχτός χώρος.

Στην κεντρική περιοχή βρίσκεται η κουζίνα, η τραπεζαρία και ένα μυστηριώδες μαύρο κουτί. Στον σκοτεινό αυτόν κύβο έχουν ενσωματώσει μία ντουλάπα, γραφείο και βιβλιοθήκη.

Απάντηση