Τα δέντρα και οι αναμνήσεις

Τα δέντρα και οι αναμνήσεις

Τίποτα δεν είναι περισσότερο εμείς από τις αναμνήσεις μας και τα αντικείμενα που μας συνδέουν με το παρελθόν, το τι είμαστε τώρα υπάρχει σε σχέση με αυτό που ήμασταν τότε και αν το παρελθόν αποκοπεί αφαιρείται ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Η επιστροφή στο πατρικό σπίτι μπορεί να μπορεί αν είναι ο ομφάλιος λώρος της ύπαρξής μας, αλλά αυτό που ο κάνει κομμάτι μας είναι οι αναμνήσεις που υπάρχουν σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Στην περίπτωση του σπιτιού αυτού στην Ιαπωνία οι αναμνήσεις ήταν σκαλωμένες πάνω στα δέντρα της αυλής, στα κλαδιά των οποίων σκαρφάλωναν μέχρι τη στιγμή που χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν.

Μετά ήρθαν νέοι ιδιοκτήτες και όταν χρειάστηκε να χτίσουν νέα οικοδομή έπρεπε να κόψουν και τα δέντρα. Η τότε επιτακτική αφαίρεση ήταν μεγάλη απώλεια στα μάτια αυτών που επέστρεψαν στην πατρική κατοικία. Αυτή την απώλεια και αποκοπή με το παρελθόν κατανόησαν οι αρχιτέκτονες Hironaka Ogawa & Associates και επανέφεραν τα δύο δέντρα που συνδέονται με τις παιδικές αναμνήσεις χρησιμοποιώντας τα σαν δομικά στοιχεία στο καινούργιο σπίτι.

Φωτογραφίες:  Daici Ano

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x