Τα σπίτια της φύσης

Τα σπίτια της φύσης

Ο Immo Klink είναι ένας φωτογράφος γερμανικής καταγωγής που σήμερα ζει στο Λονδίνο. Στο έργο του «Κατοικίες Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» το οποίο είναι σε συνεχή εξέλιξη, επικεντρώνεται σε ανθρώπους που ζουν με απόλυτη αυτάρκεια και οικονομική ανεξαρτησία, αδιαφορώντας για όλες τις υλικές απολαβές της ζωής. Τα σπίτια τους, που κατασκεύασαν μόνοι τους είναι από υλικά που βρήκαν γύρω τους, στη περιοχή και είναι απόλυτα αφομοιωμένα από το τοπίο, μερικά μοιάζουν σαν να φύτρωσαν και να είναι ένα με τη γαία, σαν να τα έχει παράγει η φύση χωρίς να έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους.

Η ζωή όσων ζουν μέσα σε αυτά τα σπίτια, φυσικά εντελώς πρωτόγονη, χωρίς καμία από τις σύγχρονες ανέσεις και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν πρόκειται για μοναχικούς ερημίτες που απαρνήθηκαν τα εγκόσμια, ούτε για ηλικιωμένους συνταξιούχους που αποφάσισαν να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους μακριά από τη φασαρία και το άγχος των μεγαλουπόλεων, αλλά είναι νεαρά ζευγάρια με οικογένεια και παιδιά που μεγαλώνουν εκεί, μαζί τους.

Η απάρνηση, λοιπόν, των όσων τάζουν και μας οδηγούν σε απόγνωση και ανελευθερία, δεν είναι κάτι το απραγματοποίητο. Ο άνθρωπος μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε ότι τον φυλακίζει και του στερεί τα δικαιώματα, και τότε να τους δούμε όταν θα μείνουν μόνοι να μετράνε τα χρήματα των δανείων τους, ή αυτών που κλέψανε από το κράτος και τα τακτοποίησαν σε ξένες τράπεζες.

Και μην ξεχνάτε πως αυτά τα σπίτια δεν βρίσκονται σε καμία έσχατη περιοχή της Γης, αλλά στην Ευρώπη. Τέτοιες κοινότητες υπάρχουν και στην Ελλάδα, προσωπικά έχω επισκεφτεί μία στο Πήλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.