Βελούδινα στόρια

Βελούδινα στόρια

Συγκαταλέγεται στις βαριές διακοσμήσεις και συνηθίζουμε να τις βλέπουμε σε βασιλικά παλάτια και μέγαρα, δεν μπορούμε όμως να μην εκτιμήσουμε την ομορφιά των βελούδινων κουρτινών. Σε μια εποχή όμως που όλες οι συμβάσεις σπάνε δεν θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε περιορισμούς στο design. Το design είναι ένα καλοσχεδιασμένο πράγμα, μέχρι και ένα σύνολο πραγμάτων διαμορφωμένα έτσι ώστε να δημιουργούν καλό αποτέλεσμα, προκειμένου να επιτύχουμε το αποτέλεσμα κανείς δεν μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε και γιατί όχι το βελούδο.

Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται οι σύγχρονες τάσεις και γίνονται αποδεκτές από όλους μας δεν χαρακτηρίζονται από συστολές και περιορισμούς, αντίθετα εφαρμόζουν τον νόμο της απόλυτης ελευθερίας. Δεν χρειάζεται να πιάσουμε παραδείγματα avant-garde για να το αποδείξουμε, και πιο συνηθισμένες τάσεις, όπως το glamour και το gothic είναι πολύ καλά παραδείγματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το βελούδο, όπου και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιείται για να κάνει αυτό που ξέρει, δηλαδή να δώσει την αίσθηση της βαρύτητας, απαλλαγμένο όμως από το στόμφο που είχε μέχρι τότε. Αυτές οι δύο τάσεις λειτούργησαν σαν φίλτρο ώστε να απαλλάξουν το βελούδο από τον βαρύγδουπο κρότο που προκαλούσε σε έναν επίσημο χώρο και να του μείνει, φυσικά η επισημότητα, κυρίως όμως η ομορφιά και να μπορέσει να μπει σε κάθε καλοσχεδιασμένο χώρο.

veloud-01 veloud-02 veloud-03 veloud-04 veloud-05 veloud-06 veloud-07 veloud-08 veloud-09 veloud-10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.