Villa Malaparte

Villa Malaparte

Η Villa Malaparte βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Capri στην Ιταλία και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ιδιοκτήτη της, συγγραφέα Curzio Malaparte και του μεγάλου ιταλού αρχιτέκτονα Adalberto Libera, ωστόσο ο ιδιοκτήτης εγκατέλειψε τα σχέδια του αρχιτέκτονα και συνέχισε το χτίσιμο της βίλας με τη βοήθεια τοπικών οικοδόμων. Η ολοκλήρωσή της έγινε μεταξύ του 1938 και 1942 με το αποτέλεσμα να την καταστεί ένα μοναδικό κτίσμα που απλώνεται πάνω σε έναν βράχο με ύψος 32 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Η μία της πλευρά μοιάζει με πυραμίδα Αζτέκων καθώς είναι μια μεγάλη σκάλα που οδηγεί στην οροφή που είναι και βεράντα.

Μετά το θάνατο του Curzio Malaparte η βίλα εγκαταλείφτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το διάστημα είχε πληγεί από τις καιρικές συνθήκες και τους βανδαλισμούς, ώσπου την δεκαετία του ’80 θα αναλάβουν την αποκατάστασή. Πριν όμως είχαν πει πως ο συγγραφέας μεταβίβασε την ιδιοκτησία στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μια κληρονομιά που η οικογένειά του θα αμφισβητήσει και έτσι ο εγγονός του ανιψιού του, Niccolo Rositani, αρχιτέκτονας ο ίδιος θα αναλάβει προσωπικά την αποκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.