Westcliff Estate

κλικ για να μεγαλώσει

Έχοντας επίγνωση του μεγέθους και της επιφάνειας που θα καταλαμβάνει το παρόν κτίσμα, οι αρχιτέκτονες από το studioMAS στο Γιοχάνεσμπουργκ, φρόντισαν να το κατασκευάσουν έτσι ώστε να μην προσβάλει το φυσικό τοπίο γύρω από αυτό. Τόσο η μορφή του, όσο και τα υλικά το κάνουν να φαίνεται σαν ένα γλυπτό της φύσης, με τρόπο που να μοιάζει με αναπόσπαστο μέρος του τοπίου.

Έχοντας αυτοσκοπό την αρμονία με τη φύση, δεν θέλανε να κάνουνε ένα σπίτι που να αναγάγει σε κάτι παλιό και ξεπερασμένο. Με το να προστεθούν, στερεότυπα μοντερνισμού, όπως τεχνολογικές διευκολύνσεις, σύγχρονο εξοπλισμό και πισίνα ήταν το μόνο εύκολο, χωρίς όμως να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη νεωτεριστική εμφάνιση που θέλανε. Εκεί προσηλώθηκαν και εκεί έγκειται το σχεδιαστική αποθέωση που κατέληξε να γίνει αυτό το σπίτι.

Στο εσωτερικό μπορείς αν βρει στοιχεία από βιομηχανικό μέχρι art deco, και από μίνιμαλ μέχρι country, διαμοιρασμένα σε τμήματα που συμβιώνουν αρμονικότατα. Όσο για αυτούς που βρίσκονται μέσα; Τους περιβάλλουν τόσο φουτουριστικές γραμμές, όσο και φυσικά υλικά, ενώ στην τεράστια βεράντα μπορούν να απολαμβάνουν την μοναδική θέα.

κλικ για να μεγαλώσει

Απάντηση