Έκπτωτο Άστρο

Έκπτωτο Άστρο

Το «Fallen Star» του καλλιτέχνη Do Ho Suh από την Κορέα  είναι ένα γλυπτό που στερεώθηκε στο έβδομο όροφο του UCSD Stuart Collection (Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο) και αντανακλά την ενδιάμεση εξερεύνηση του Suh σε θέματα γύρω από την ιδέα του σπιτιού, την πολιτιστική μετατόπιση, την αντίληψη του περιβάλλοντός μας και πως κάποιος κατασκευάζει την μνήμη του χώρου. Μοιάζει με μια εσωτερική, συναισθηματική τακτοποίηση του αισθήματος του εκτοπισμού που είχε νοιώσει όταν πήγε στις ΗΠΑ από την Κορέα το 1991, όπου μέσω αυτού του σπιτιού μελετάει την πορεία του στη δημιουργία σχέσεων με το νέο περιβάλλον του και τη διαδικασία των σωματικών και διανοητικών αναπροσαρμογών.

Αν η εικόνα αυτού του σπιτιού ανταποκρίνεται στα συναισθήματά του όταν πήγε στην Αμερική τότε θα πρέπει να ένοιωθε άβολα έτσι όπως στέκεται στραβά και στο χείλος, σαν να εκτοξεύτηκε από την άκρη του κόσμου άγαρμπα και άκομψα. Όντας έκπτωτο σε έναν κόσμο που δεν σε υποδέχεται με το καλύτερο τρόπο.

Το σπιτάκι είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει και έναν όμορφο κήπο.

Tagged on:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.