Ένα γυάλινο κουτί μέσα στο δάσος

Είναι χτισμένο κατά μήκος ενός τοίχου ώστε να αποτρέψει την έλλειψη του φωτός που υπάρχει στη συγκεκριμένη πλευρά και να αποτελεί ένα μόνιμο λευκό φόντο.

Δεδομένου ότι η κατοικία είναι ένας διαφανής όγκος σχεδιασμένος σαν κουτί, ο εσωτερικός χώρος είναι γεμάτος από σαφώς καθορισμένες θέσεις που ενσωματώνουν όλα τα δομικά στοιχεία.

Αυτό το γυάλινο κουτί είναι κατανεμημένο σε τρία τμήματα. Το ένα παρέχει πρόσβαση στο υπόγειο χώρο στάθμευσης, το άλλο στον κάτω όροφο και την πισίνα και το τρίτο επιτρέπει την πρόσβαση στο πίσω μέρος του σπιτιού, στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Στο επίπεδο του κήπου είναι η είσοδος για την κουζίνα, την τραπεζαρία με το τζάκι. Η κουζίνα μπορεί αν διαχωριστεί από την τραπεζαρία με μια μεγάλη συρόμενη πόρτα. Το τμήμα με τα υπνοδωμάτια των παιδιών και τη κρεβατοκάμαρα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Το μοίρασμα αυτό του εσωτερικού χώρου δημιουργεί επίπεδα τα οποία αξιοποιούνται με καθιστικά τα οποία συμπληρώνουν τους χώρους ενώ παράλληλα δίνει ενδιαφέρον και διαφορετικές οπτικές του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Βρίσκεται στο Βέλγιο

Αρχιτέκτονες: Architectuurburo Govaert & Vanhoutte bvba

Φωτογραφίες: Tim Van de Velde

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.