Ένα σπίτι στον Κόλπο του Oubaai

Ένα σπίτι στον Κόλπο του Oubaai

Υπάρχουν παράκτια σπίτια που δεν είναι μόνο εναρμονισμένα με το χαρακτήρα της περιοχής, αλλά αναδύουν ακριβώς την αισθητική του περιβάλλοντος που βρίσκονται. Στολισμένο εξωτερικά με ξύλο driftwood (ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να μοιάζει με τα ξερά ξύλα της παραλίας που έχουν χτυπηθεί από το αλάτι, την άμμο και τον αέρα) και ξεθωριασμένες μπλε ναυτικές γραμμές. Τραγουδούν το ανέμελο κάλεσμα της θάλασσας, που μόνο τα απομονωμένα μέρη μπορούν να βιώνουν. Στη συνέχεια απλώνεται ο ψαμμίτης για να πλαισιώσουν τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού που αγκαλιάζει το λόφο σε αυτή τη βραχώδη περιοχή, πάνω στην ακτή. Με ισχυρές, καθαρές και επιβλητικές γραμμές, σχεδόν σε μνημειώδη κλίμακα, είναι κάτι μεταξύ σύγχρονης αρχιτεκτονικής και άγριας ομορφιάς που επικρατεί στο φυσικό τοπίο στον Κόλπο του Oubaai, στην Νότια Αφρική. Εσωτερικά επικρατεί μια εξαιρετική εφαρμογή της σύγχρονης κομψότητας και γοητείας, με το λευκό, το χρυσό, το γκρι του κάρβουνου και το στιλβωμένο ξύλο. Τα έπιπλα έγιναν κατά παραγγελία από ντόπιους καλλιτέχνες.

Για τους ιδιοκτήτες από τη Νότια Αφρική, το σπίτι συμβολίζει την επιστροφή στη γενέτειρα μετά από 12 χρόνια διαμονής στο Λονδίνο και αντιπροσωπεύει όλες τους τις επιθυμίες. «Αυτό που επιθυμούσαμε» είπε το ζευγάρι των ιδιοκτητών «ήταν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με άφθονο χώρο για τα δύο μικρά παιδιά μας».

Σχεδιασμό, κατασκευή και διακόσμηση ανέλαβαν ο αρχιτέκτονας Eddie da Silva και το ζευγάρι σχεδιαστών Julian και Trevyn McGowan οι οποίοι, σχεδιαστές, πέρασαν λίγο καιρό με την οικογένεια στο σπίτι τους στο Λονδίνο ώστε να δούνε τις συνήθειές τους και να διακοσμήσουν ανάλογα το νέο τους σπίτι.

Το σπίτι έπρεπε να είναι σύγχρονο, χωρίς να είναι υπερβολικά μινιμαλιστικό και να αντικατοπτρίζει τα σύγχρονα, αλλά και τα πιο κλασικά γούστα των ιδιοκτητών.

Φωτογραφίες: Jac de Villiers

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.