Αγκαλιάζοντας το τοπίο

Χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά στη Νεβάδα, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να φέρνει στο εσωτερικό όσο περισσότερο γίνεται από την πλούσια θέα έξω. Μοιάζει σαν να έχει φωτογραφηθεί από φακό με παραμόρφωση, είναι κατασκευασμένο όμως έτσι σαν να κρέμεται πάνω από τον γκρεμό και την λίμνη Tahoe που βρίσκεται από κάτω.

Ο ιδιοκτήτης ήθελε ένα σπίτι για όλες τις εποχές του χρόνου που να εκμεταλλεύεται όσο γίνεται όλες τις απόψεις που του παρέχει η φύση γύρω. Απαιτούσε από το χώρο του να μην είναι απλά ένα σπίτι που θα μένει μέσα, αλλά να παρέχει κάποιου είδους ψυχαγωγία.

Μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον η απόλαυση του τοπίου είναι το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι είναι μέσα σε αυτό και ο προσανατολισμός του είναι καθαρά προς την φύση καθώς το πίσω μέρος είναι το περισσότερο μέσα στη γη και από τον δρόμο που περνάει από πίσω φαίνεται μόνο το ψηλότερο σημείο του με την μεγαλύτερη μάζα του να μην είναι ορατή.

Με την κατακόρυφη ανάπτυξη που έχει, η σκάλα ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι του, γι’ αυτό και οι αρχιτέκτονες Mark Dziewulski Architects έδωσαν ιδιαίτερη σημασία τόσο στη θέση, την ανάπτυξη, αλλά και τον σχεδιασμό της. Είναι γυάλινη με ελικοειδή ανάπτυξη.

Απάντηση