Αγροτικό και ταυτόχρονα αστικό σπίτι στην Πορτογαλία

Αγροτικό και ταυτόχρονα αστικό σπίτι στην Πορτογαλία

Οι αρχιτέκτονες Filipe Pina & Maria Ines Costa σχεδίασαν ένα εντυπωσιακό αλλά συμπιεσμένο σπίτι στην Γκουάρντα στην Πορτογαλία.

Βρίσκεται βόρεια από το κέντρο της Πορτογαλίας και είχε σαν στόχο να συνδυάσει τον αγροτικό και τον αστικό τρόπο ζωής. Το σύνολο αποτελείται από διαφορετικούς τύπους κατασκευών σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας εναρμόνισης της κατοικίας με τα χαρακτηριστικά που επικρατούν στις πορτογαλικές γειτονιές.

Αρχικά έπρεπε να διαχωριστεί η νέα από την παλιά κατασκευή ακόμη κι αν αυτά τα δύο ήταν ενωμένα στο εσωτερικό. Ο πέτρινος όγκος αντιπροσωπεύει το υπάρχον κτίριο και ο άλλος όγκος το νέο.

Αυτό που έπρεπε να γίνει μετά ήταν να φέρουν φυσικό φως στο εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο κενοί χώροι: στην είσοδο και στο κέντρο του σπιτιού, στην αυλή. Η αυλή και οι σκάλες είναι η καρδιά του σπιτιού και της ζωής μέσα σε αυτό. Αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία για τις χωρικές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του σπιτιού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η κατοικία χωρίστηκε σε δύο επίπεδα: το σαλόνι, η κουζίνα και το γκαράζ τοποθετήθηκαν στο ισόγειο, τα υπνοδωμάτια και η βιβλιοθήκη στον πρώτο όροφο.

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-02

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-03

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-04

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-05

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-06

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-07

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-08

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-09

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-10

Filipe_Pina&Maria_Ines_Costa-11

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x