Από ξύλινο σπίτι γίνεται γυάλινο

Από ξύλινο σπίτι γίνεται γυάλινο

Στην σύγχρονη αρχιτεκτονική, τουλάχιστον όσον αφορά τις μονοκατοικίες στην ύπαιθρο, οι αδιαφανείς εξωτερικοί τοίχοι με τούβλα, σκυρόδεμα ή ξύλο τείνουν να καταργηθούν εντελώς. Τη θέση τους έχει πάρει το γυαλί που στηρίζεται πάνω σε χαλύβδινες κολώνες. Κοιτώντας αυτό το σπίτι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί καθώς η επαφή με την φύση έξω είναι αδιάκοπη, όπως και το φυσικό φως που πλημμυρίζει τους χώρους,

Αυτή την μονοκατοικία στο Τέξας, σαν κτίσμα υπήρχε από το 1980 και ήταν ένα τυπικό αμερικάνικο σπίτι με ξύλινους τοίχους, σαν να αδιαφορούσε για τη φύση που το περιέβαλλε. Όταν ο ιδιοκτήτης θέλησε να αλλάξει την όψη του σκέφτηκε αρχικά να το κατεδαφίσει εντελώς και να το χτίσει εκ νέου, κάτι που τελικά δεν συνέβη, κρατώντας τον σκελετό και αφαιρώντας τους ξύλινους τοίχους τοποθετώντας στη θέση τους τις κολώνες από χάλυβα και το γυαλί.  Οι αρχιτέκτονες από το Bercy Chen Studio μεγιστοποιήσανε το φως που εισέρχεται στο εσωτερικό δίνοντας στην σκεπή ένα γεωμετρικό σχήμα που βοηθούσε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Εσωτερικά η εκτεταμένη χρήση του ξύλου κρατάει τους δεσμούς του σπιτιού με τη φύση, ενώ η διακόσμηση είναι λιτή σε όλους τους χώρους διατηρώντας την αέναη αίσθηση που δημιουργούν η φύση έξω και το φως της που γεμίζει το χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.