Δάπεδο για την κουζίνα

Δάπεδο για την κουζίνα

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για ένα σπίτι το να επιλέξετε δάπεδο για την κουζίνα, γιατί πρέπει να είναι όχι μόνο ανθεκτικό, αλλά και με καλή αισθητική. Η κουζίνα είναι πλέον ένας ανοιχτός χώρος και όχι ένα απομονωμένο δωμάτιο που έχει πρόσβαση όνο η νοικοκυρά, έτσι η επιλογή του δαπέδου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Για να δούμε μερικές επιλογές.

Τα πλακάκια είναι ιδανικά για το μαγείρεμα γιατί είναι μία σκληρή επιφάνεια που δεν επηρεάζεται από την υγρασία ή τους λεκέδες. Είναι εύκολο να διατηρηθεί επειδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και συντήρηση. Όσο για σχέδια υπάρχουν πάρα πολλά που σίγουρα κάποια θα ταιριάζουν με τη διακόσμησή σας.

 

Το βινύλιο είναι ένα υλικό που όλο έρχεται και παρέρχεται στη μόδα, κάθε φορά με νέα σχέδια και ποιότητες. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και εύκολο στη συντήρηση. Τα νέα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά καλύπτουν όλη την γκάμα των δαπέδων, από εμφάνιση κεραμικού, έως ξύλου και μαρμάρου. Τα νέα μοντέρνα σχέδια κάνουν τη διαφορά στο design, περισσότερο για μοντέρνους χώρους.

 


Πολλές φορές το παρκέ επιλέγεται γιατί η κουζίνα είναι σε συνέχεια με το καθιστικό και έτσι να επιτυγχάνεται η συνέχεια και ομοιομορφία όταν το καθιστικό είναι στρωμένο με παρκέ. Αναμφισβήτητα είναι ένα υλικό που δίνει ζεστασιά στο σπίτι, για τον συγκεκριμένο χώρο όμως θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ σκληρό ξύλο, ώστε να αντέχει στις μεταβολές της θερμοκρασίας, στην υγρασίας και στους λεκέδες. Προτιμήστε εξωτικά ξύλα, όπως teak ή σε ποιότητες που έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να αντέχουν.

Αν θέλετε, ή έχετε, βιομηχανική ατμόσφαιρα που είναι πολύ στη μόδα τότε το δάπεδο θα είναι στρωμένο με γυαλισμένο σκυρόδεμα, αλλά να ξέρετε πως το σκυρόδεμα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο το πλακάκι. Αν θέλετε αντοχή και εμφάνιση τότε μπορείτε να επιλέξετε πλακάκι ή βινύλιο που να μιμείται το σκυρόδεμα.

 

Ο φελλός είναι ιδανικός για το δάπεδο της κουζίνας, γιατί είναι ανθεκτικός στην υγρασία που υπάρχει σε αυτό το χώρο. Επίσης έχει μονωτικές ιδιότητες που βοηθάει στην απορρόφηση των θορύβων. Και αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, ο φελλός είναι πολύ εύκολο να συντηρηθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.