Εξοχική Κατοικία στην Εύβοια από τους GEM

Εξοχική Κατοικία στην Εύβοια από τους GEM

Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή του Χρόνια, στην Εύβοια.

Πρόκειται για ένα κεκλιμένο χώρο με ελαιόδεντρα, δίπλα σε ένα πευκοδάσος, με μια μεγάλη βόρεια θέα στον κόλπο της Εύβοιας.

Η εξοχική κατοικία αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά κτίρια, το κυρίως σπίτι είναι ένας διώροφος όγκος, ενώ όλα τα υπόλοιπα παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο. Όλα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα στην άνω πλευρά του οικοπέδου, ακολουθώντας τη μορφολογία του τοπίου και δίνοντας τη συνολική εντύπωση ενός μικρού οικισμού. Οι ελικοειδείς όγκοι ανάμεσα στα δέντρα, δημιουργούν μικρές προστατευμένες αυλές που απολαμβάνουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την όμορφη θέα στη θάλασσα.

Μορφολογικά, τα παραδοσιακά στοιχεία μετασχηματίζονται χρησιμοποιώντας μια πιο σύγχρονη διάλεκτο, ενώ ακολουθούν τις βασικές αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Το κυρίως σπίτι είναι εξωτερικά επενδυμένο με πέτρα, ευθεία αναφορά σε παρόμοια παραδοσιακά κτίρια, όπως για παράδειγμα, ο μεσαιωνικός Πύργος στις Ροβιές. Οι άλλοι τρεις περιφερειακοί τόμοι ολοκληρώθηκαν με λευκό σοβά.

Επιπλέον, όλα λειτουργούν για τη δημιουργία ενός βιο-κλιματικού φιλικού σχεδιασμού.

Οι μικρές αυλές που σκιάζονται από ξύλινες πέργκολες, λειτουργούν ως ρυθμιστικές ζώνες από τον ήλιο και τη βροχή. Το σύστημα των περιορισμένων ανοιγμάτων, ενισχύουν παράλληλα τους φυσικούς τεκτονικούς όγκους, επιτρέποντας έτσι τον φυσικό διαμπερή αερισμό.

Τέλος, το νερό της βροχής συλλέγεται σε υπόγειες δεξαμενές

Από τους αρχιτέκτονες GEM

gem-limni-01

gem-limni-02

gem-limni-03

gem-limni-04

gem-limni-05

gem-limni-06

gem-limni-07

gem-limni-08

gem-limni-09

gem-limni-10

gem-limni-11

gem-limni-12

gem-limni-13

gem-limni-14

gem-limni-15

gem-limni-16

gem-limni-17

gem-limni-18

gem-limni-19

gem-limni-20

πηγή: homedsgn

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x