Εσωστρεφή αλλά ανοιχτό

Σε μια δασώδη περιοχή στην πόλη της Keerbergen, στο Antwerp του Βελγίου, οι LOW Architecten σχεδίασαν μια ιδιωτική κατοικία σε ένα ενιαίο επίπεδο. Η επιθυμία του ιδιοκτήτη ήταν να χτίσει ένα σπίτι με μια απλή δομή και να ζήσει σε επαφή με τη φύση. Τα δάση στα γύρω μέρη δημιουργούν μεγάλα τμήματα σκιά πάνω από το οικόπεδο. Ο περιορισμός αυτός αποτέλεσε την αφετηρία για την ιδέα να συλλάβουν το φυσικό φως μέσω της στέγης. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυπτικός όγκος με δύο συγκλίνουσες στέγες.

Η κατασκευή της στέγης είναι απτή από παντού στο σπίτι, δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές όταν κοιτάς το ταβάνι. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετική αντίληψη του χώρου όταν μπαίνετε στο καθιστικό. Ο ασύμμετρος φεγγίτης παρέχει επιπλέον φως της ημέρας μέσα στο δωμάτιο.

Εκ πρώτης όψεως, το σπίτι φαίνεται εσωστρεφής, σχεδόν ασκητική. Η συγκρατημένη σχεδίαση της πρόσοψης και η ισχυρή χρήση των υλικών δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά η σαν καταφύγιο οικοδόμηση ανοίγει πραγματικά εντελώς στην ύπαιθρο στο πίσω μέρος. Η σύνδεση με ένα καταφύγιο ενισχύεται από τις δύο στέγες σε σχήμα χωνιού.

Παρά το ασυνήθιστο σχεδιασμό του, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μάλλον παραδοσιακά: τούβλα για την πρόσοψη, κεραμική επένδυση για τις στέγες και τα παράθυρα αλουμινίου. Η μπρούτζινη ξυλουργική για τις μπροστινές πόρτες δίνει στην πρόσοψη μια ιδιαίτερη πινελιά.

LOW_Architecten-02

LOW_Architecten-03

LOW_Architecten-04

LOW_Architecten-05

LOW_Architecten-06

LOW_Architecten-07

LOW_Architecten-08

LOW_Architecten-09

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.