Η αξιοποίηση της πρώην εργατικής κατοικίας

Το «Ganghofersiedlung» ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών που είχαν χτίσει οι Ναζί στη Γερμανία το 1930 για να μένουν τα μέλη του εργοστασίου «Messerschmidtwerke» που κατασκεύαζε πολεμικά αεροσκάφη. Τα σπίτια που απαρτίζουν αυτόν τον οικισμό υπάγονται στα πλαίσια των προστατευμένων ιστορικών μνημείων. Θέλουν να τα βλέπουν οι γερμανοί και να θυμούνται  τις ημέρες της μεγάλης δόξας.

Οι αρχιτέκτονες από το στούντιο Fabi Architekten BDA άφησαν άθικτο το προϋπάρχον κτίριο και κατασκεύασαν δίπλα του ένα νέο τμήμα το οποίο συνδέεται με το παλιό με έναν γυάλινο διάδρομο.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες χαρακτηρίζουν το νέο τμήμα καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα προσθήκης μεγάλων παραθύρων στο παλιό, πράγμα που καθόρισε και τη λειτουργία του, μιας και εκεί, στο παλιό, τοποθετήθηκαν τα υπνοδωμάτια. Οι κοινόχρηστοι χώροι απολαμβάνουν την ανοιχτή θέα και την οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Φωτογραφίες: Herbert Stolz

[slickr-flickr tag=ergatikhkatoikia]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.