Κήπος στο μπαλκόνι.

eraclea_mare_aug_2008_006

Η θερμοκρασία ανέβηκε και οι μπαλκονόπορτες τις τελευταίες μέρες είναι ορθάνοιχτες. Η επιθυμία του να βγούμε και να καθίσουμε στο μπαλκόνι ποτέ δεν είναι μεγαλύτερη όσο αυτή την εποχή που βγαίνει, που «ανθίζει» μέσα από τον χειμώνα. Το μπαλκόνι όμως δεν είναι μόνο ανάγκη για να βγούμε έξω, αλλά μπορεί να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφα μέρη στο σπίτι.
Δεν χρειάζεται να έχετε ΤΙΣ βεράντες, και ένα μικρό μπαλκονάκι μπορεί να γίνει καλαίσθητο και ελκυστικό.
Όταν είναι αρκετά στενό τότε θα εμπλουτίσετε τις γωνίες, με διάφορα επίπεδα

bal1

Για να μην σας ενοχλούν στην κίνηση και να μην περιορίζουν το χώρο, θα τα βάλετε πάνω στην κουπαστή των κάγκελων.

bal2

Και μη νομίσετε πως υπάρχουν περιορισμοί

3525280437_bf0c51d7e1

 Μπορείτε να βάλετε πέργκολες, να τις βιδώσετε στον τοίχο, ή να τις κρεμάσετε από πάνω , ώστε να σκαρφαλώσουν τα αναρριχητικά φυτά.

2614085306_275527b02b

Διακοσμήστε το βάζοντας γλάστρες με διάφορα χρώματα.

60486

Πάνω από όλα όλως πριν επιλέξετε ποια θα αγοράσετε για να φυτέψετε ρωτήστε να μάθετε αν είναι εποχικά, εσωτερικά ή εξωτερικά και ποια εποχή ανθίζουν.
Αφού τα φυτέψετε δείτε κατά πόσο τα επηρεάζει ο ήλιος και πότε θέλουν πότισμα. Παρατηρήστε τα και θα δείτε πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους ακόμα κι αυτά της ίδια ποικιλίας. Και μην ξεχνάτε ότι τα φοιτά αισθάνονται, θα το διαπιστώσετε αυτό.

Tagged on:

2 thoughts on “Κήπος στο μπαλκόνι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.